Fudbal

LŠ: Revanš u Minhenu, Atletiko brani gol prednosti iz Madrida

Treću godinu zaredom Bajern je u polufinalu Lige šampiona i ukoliko bi drugi put uzastopno bio eliminisan, bila bi to svojevrsna fudbalska katastrofa u Minhenu. A ta katastrofa nije daleko jer će Bavarci u revanšu polufinala morati da nadoknade gol minusa (1:0) protiv Atletika.
LŠ: Revanš u Minhenu, Atletiko brani gol prednosti iz Madrida
Portal AnalitikaIzvor

Ovo će biti Gvardiolin posljednji meč u Minhenu u ulozi trenera Bajerna. Prije duela u Madridu, Bajern i Atletiko su igrali međusobno jedino 1974. godine i to u finalu tadašnjeg Kupa šampiona. Meč u Briselu je završen 1:1, pa je dva dana kasnije odigrana nova utakmica, u kojoj je njemački tim bio ubjedljiv (4;0).

Bajern je u subotu imao priliku da pobjedom nad Borusijom iz Menhengladbaha obezbijedi titulu, ali je remijem ostavio šansu Borusiji iz Dortmunda da finiš Bundeslige napravi uzbudljivim.

- Moramo da priznamo da smo u nekoliko posljednjih utakmica izgubili tajni sastojak naše igre. Moramo da ga pronađemo i dodamo na već poznati recept. Još uvijek smo ujedinjeni, ali stvari su sada mnogo teže - poručio je Tomas Miler.

Atletiko u Minhen dolazi sa nizom od sedam uzastopnih pobjeda u svim takmičenja, pri čemu u posljednjih šest susreta nije primio gol. Jan Oblak ove sezone u 24 utakmice nije primio gol, što je klupski rekord.

- Suština fudbala je pronaći igrače koje žele da pobijede, treniraju i takmiče se. Tako da idemo na pobjedu - rekao je Dijego Simeone.

Argentinac je novinarima u Minhenu otkrio jednu zanimljivost.

- Da li se plašim ove utakmice? Naravno, kao i svake. Ne stidim da se da priznam da me je uvijek strah uoči utakmica jer znam da ništa nije sigurno u njima. Zbog toga moramo biti vjerni svom načinu igre, ako budemo pravi, uspjećemo - dodao je trener ,,kolćonerosa“.

Dobra vijest je što se oporavio Dijego Godin.

- Lijep je osjećaj znati da je on spreman, ali i da su tu Savić, Himenez i Lukas. Imamo četiri sjajna rješenja na poziciji štopera - kazao je Simeone. 

Portal Analitika