Podgorica

PODGORICA: Klasičnu uličnu rasvjetu postepeno zamjenjuju LED sijalice

Komunalne usluge su od početka godine 356 sijalica javne rasvjete na 34 lokacije u glavnom gradu, Golubovcima i Tuzima, zamijenili LED svjetiljkama. Jača i do 70 odsto jeftinija rasvjeta, sada noću obasjava Hercegovačku ulicu, dio Bloka pet, Tološku šumu, Karađorđev park…
PODGORICA: Klasičnu uličnu rasvjetu postepeno zamjenjuju LED sijalice
Portal AnalitikaIzvor

Kako navode iz Komunalnog, uskoro će ugraditi još 128 led sijalica na 21 lokaciju. Direktor Komunalnih usluga Radoica Popović navodi da je taj posao finansiran iz budžeta glavnog grada. - Troškovi održavanja svode se na minimum, a nivo osvijetljenosti saobraćajnica i javnih površina je mnogo viši – istakao je Popović.

Kako naglašava, ova vrsta svjetlosnog izvora predstavlja prioritet, s obzirom na to da ne utiče na zagađenje životne sredine. Popović kaže kako je namjera da glavni grad bude osvijetljen poput modernih evropskih metropola.

- U saradnji sa gradskom upravom, pripremamo projekat zamjene prevaziđenih svjetiljki novim, LED tehnologije. Prva faza odvijala bi se na seoskom i vangradskom području – naveo je Popović, uz napomenu da će projekat u cjelosti biti finansiran od uštede električne energije. (Pobjeda)

Portal Analitika