Fudbal

Pelegrinijeve optužbe: Real je politički klub

Ako ste spremni da vam se miješaju u posao ljudi koji se ne razumiu u fudbal, već misle da imaju pravo za tako nešto samo zato što imaju jaku političku pozadinu, onda ste u stanju da vodite Real Madrid. Takvo je mišljenje trenera Mančester Sitija i nekadašnjeg stratega Kraljevskog kluba Manuela Pelegrinija.
Pelegrinijeve optužbe: Real je politički klub
Portal AnalitikaIzvor

Iskusni Čileanac u srijedu će ponovo biti na Bernabeuu, đe su mu 2010. godine poslije samo jedne sezone u klubu pokazali izlazna vrata.

"Kada vodite Real Madrid morate da budete u stanju da prihvatite da to nije samo sportski klub, već i vrlo politički. Pitanje je u kojoj ste mjeri spremni da dozvolite ljudima, koji po mom mišljenju nemaju dovoljno znanja o fudbalu, da vas ometaju. Ako im trener to omogući i dozvoli sebi da ga oslabe kritike koje stižu sa političke strane, onda on nije prava osoba za taj posao", rekao je Pelegrini u intervjuu za Mundo Deportivo.

Revanš u srijedu nakon 0:0 na Etihadu.

"Nećemo ići na Bernabeu da probamo da sačuvamo 0:0, trudićemo se da napadnemo i probamo da dođemo do rezultata. Neriješen rezultat nas vodi u finale samo ako postignemo gol".

Portal Analitika