Politika

MEDOJEVIĆ: Proteste prenosimo u zgradu Skupštine

Demokratski front počeće sjutra veče nove proteste protiv Vlade izbornog povjerenja. Funkcioner DF-a Nebojša Medojević saopštio je da će poslanici tog saveza učešćem u zasijedanju Skupštine koje počinje u srijedu u stvari prenijeti proteste u parlament i ukazati javnosti što znači novonastala politička situacija u zemlji.
MEDOJEVIĆ: Proteste prenosimo u zgradu Skupštine
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Medojević je TV "Vijesti" rekao da će, u zavisnosti od situacije tokom sjednice parlamenta, procijeniti kada će Front zakazati novo okupljanje građana, poručujući da protesti ostaju osnovno sredstvo borbe DF-a za slobodne i fer izbore.

"Treba da obrazložimo naše razloge i da ocijenimo ovu novu političku situaciju, koja je nastala nakon izdaje dijela opozicije i spasavanja režima Mila Đukanovića. Mi praktično proteste prenosimo u zgradu Skupštine i nastavljamo tamo da se borimo za iste ciljeve zbog kojih smo i organizovali proteste", rekao je Medojević.

Tokom zasijedanja Skupštine, na kome će se raspravljati i o posebnom zakonu, lex specialisu, koji će omogućiti primjenu političkog sporazuma vlasti i opozicije za slobodne iznore te o smjeni predsjednika parlamenta Ranka Krivokapića, Front će odluciti kada i kako će organizovati novi protest.

"Procjenjujemo svaki dan situaciju u Skupštini i pozivamo naše pristalice na još jedan protest, koji ćemo sigurno organizovati tokom trajanja ove sjednice Skupstine, procijenićemo u zavisnosti kako bude tekla parlamentarna rasprava, da li ce biti opstrukcija, koje ocekujemo normalno jer vidimo da je sada to jedna velika ljubav, povjerenje, da je to prakticno drugarski odnos između režima i nekadašnjih opozicionih stranaka", rekao je Medojević.

Medojević kaže kako je opozicija propustila priliku da se 24. oktobra, nakon razbijanja demonstracija, pridruži Frontu i zahtijeva ostavku aktuelnog premijera.  Zato će, kaže Medojević, Front nastaviti proteste – svoj osnovni metod borbe za smjenu vlasti i slobodne i fer izbore.

"Sve je u igri i protesti, šetnje, satori, nove vrste protesta, naš kreativni tim naporno radi i pripremamo jedan demokratski odgovor na ovu prevarnu koaliciju, koja je napravljenu iza leđa gradjana, suprotno volji građana, pod uticajem stranog faktora, pod uticajem tajkuna, potpuno nelegitimna i koja je pomogla Đukanovicu da jos jednom preživi", kazao je Medojević.

A osnovni motiv za kratkoročni povratak u skupštinske klupe je, kaže Medojević, medijska blokada Fronta i to ne znaci nastavak rada u parlamentu

"Da li ćemo se i kako vraćati i na koje tačke dnevnog reda o tome ćemo naknadno odlučiti", kazao je Medojević.

Front bojkotuje parlament već sedam mjeseci, a od kraja septembra organizovao je vise desetina protesta, tražeći prelaznu vladu i ostavku premijera Mila Đukanovića.

Izvor: TV Vijesti

Portal Analitika