Politika

Opozicija pregovara, sjutra finalni spisak kandidata

Predstavnici Demosa, Građanskog pokreta URA, Socijaldemokratske partije (SDP) i Socijalističke narodne partije (SNP), održaće danas sastanak na kom će pokušati da usaglase konačnu listu kandidata koji će ih predstavljati u izvršnoj vlasti, saznaje Portal Analitika od dobro obaviještenog izvora iz opozicije.
Opozicija pregovara, sjutra finalni spisak kandidata
Portal AnalitikaIzvor

„Moguće je da će se i sjutra utvrditi finalni spisak sa imenima u Vladi, ali sigurno je da ćemo već večeras približiti neke stvari“, kazao je naš izvor.

On je rekao da nekadašnji zamjenik ministra poljoprivrede Milan Marković nije u igri za ministarsko mjesto u tom resoru.

„SNP hoće Radivoja Rašovića za ministra poljoprivrede. Ako budu pristali na 4+1 model - sve partije da uzmu po jedan resor, a da potpredsjednik Vlade bude nestranačka ličnost - možda tu bude i nekoga iz SDP-a“, ističe naš sagovornik.

Opoziciji bi u Vladi trebalo da pripadnu četiri ministarska, potpredsjedničko i dva pomoćnička mjesta. Funkcioner Demosa Goran Danilović predložen je za ministra unutrašnjih poslova, dok je URA predložila da Boris Marić iz Centra za građansko obrazovanje, kao nestranačka ličnost bude novi ministar rada i socijalnog staranja.

U međuvremenu, poslanik SNP-a Aleksandar Damjanović nije prihvatio predlog Glavnog odbora te stranke da do izbora bude na čelu Ministarstva finansija.

Glavni odbor SNP-a predložio je ranije Damjanovića za ministra finansija i Rašovića za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja u Vladi izbornog povjerenja.

Sjednica Skupštine na kojoj će se raspravljati o lex specialis-u, novim ministrima u Vladi i o povjerenju prvom čovjeku parlamenta Ranku Krivokapiću, biće održana u srijedu.

Portal Analitika