Košarka

PAJOVIĆ: Nadamo se boljem izdanju i novoj pobjedi!

S obzirom na to da je došlo do promjena u našem igračkom sastavu od posljednje utakmice ABA lige do početka crnogorskog plej-ofa, očekivali smo teške utakmice protiv Mornara. Nadamo se da ćemo imati bolje izdanje nego što je to bilo u prvom meču u Podgorici i da ćemo dobrom partijom da umirimo publiku u „Topolici“ i ostvarimo drugu pobjedu, kazao je u izjavi za Portal Analitika sportski direktor Budućnost Volija, Gavrilo Pajović.
PAJOVIĆ: Nadamo se boljem izdanju i novoj pobjedi!
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Košarkaši Budućnost Volija i Mornara odigraće večeras u Baru drugu utakmicu finala plej-ofa domaćeg prvenstva. Podgoričani su slavili u prvom meču pred svojom publikom u „Morači“ 73:66, a večeras će probati da povedu 2:0 u seriji i tako se približe na trijumf od desete uzastopne titule.

Pajović je ocijenio da je prvi meč bio tvrd i da je Budućnost dobrom odbranom odnijela prevagu u finišu i upisala pobjedu.

- U prvoj utakmici smo, posebno u drugom poluvremenu, dobro odigrali odbranu i to nam je donijelo pobjedu. Respektujemo i cijenimo Mornar, sve što je napravio ove sezone i u prvoj utakmici do četiri minuta pred kraj bilo je egal. Mi smo uspjeli u završnici da dobrom odbranom ne primimo više nijedan koš i to je presudilo. Večeras nas očekuje težak meč u Baru. Oni su pokazali na svom terenu da igraju dobru košarku, ali nadamo se da ćemo imati bolje izdanje nego što je to bilo u prvom meču u Podgorici - kazao je Pajović.

Slaba karika u prvom meču su bila neiskorišćena slobodna bacanja prvotimaca iz Njegoševog parka. Sportski direktor „plavih“ smatra da je u pitanju bila psihička barijera kod pojedinaca, jer su svi igrači dobro utrenirani za izvođenje šuteva sa linije penala.

- Mislim da nijedna ekipa u regionu ne vježba slobodna bacanja koliko to radi Budućnost. U pitanju je više psiha, jer ako vi promašite sedam bacanja u prvoj četvrtini, ne možemo reći da je u pitanju umor, već je u pitanju psiha koja u tom trenutku nije bila na potrebnom nivou, posebno kod našeg najboljeg igrača na ovoj utakmici, mladog Ilića, ali on radi na tom segmentu i popravio je taj svoj šut koji nije bio njegovo najjače oružje, ali vrijedno radi i sigurno će iz meča u meč to biti mnogo bolje. Tako da se nadam da će u preostalim utakmicama finalne serije biti manje promašaja sa linije penala nego što je to bio slučaj u prvoj utakmici - naveo je Pajović.

Kada je u pitanju zdravstveni bilten, on ističe da su svi igrači dobro, spremni, da svi treniraju, i da su svjesni situacije i važnosti meča, tako da spremni i kompletni dolaze u Bar, gdje ih očekuje težak meč na vrućem terenu u „Topolici“.

- Mi imamo dosta iskusnih igrača koji su pregrmjeli i mnogo žešće terene nego što su ovi naši crnogorski. Do sada smo u Baru uvijek igrali u jednoj fer, sportskoj atmosferi. Oni bodre svoj klub na korektan i sportski način. Mi ćemo igrom na terenu pokušati da sve to neutralizujemo i da dobrom partijom umirimo publiku i ostvarimo drugu pobjedu - zaključio je Pajović.

Ana Popović

Portal Analitika