Tenis

Marka izabrala Đokovića za svoju legendu

Novak Đoković postao je 70. sportista u istoriji koji je dobio nagradu "Markina legenda" koju dodjedljuje čuveni madridski sportski list. Srpski teniser je tek osmi čovjek iz tenisa koji je imao ovakvu čast.
Marka izabrala Đokovića za svoju legendu
Portal AnalitikaIzvor

"Velika je privilegija dobiti ovakvu nagradu, posebno kada vidim koji su sportisti to uradili prije mene. Velika je to motivacija za mene, ali i odgovornost da radim stvari na pravi način i na terenu, ali i van njega", istakao je Đoković.

Dodjeli je prisustvovao i urednik Marke Hoze Marija Rodrigez. Brend direktor Huan Ignasio Galjardo je bio jedan od glavnih ljudi koji su odabrali Novaka za ovo laskavo priznanje.

"Ovo je veoma važan dan za nas zato što dodajemo u porodicu jednog ovakvog sportistu. Ti si broj jedan. Ideš tamo đe skoro niko nije stigao. Mislimo da ne postoji niko bolji od tebe za ovu nagradu", istakao je Galjardo.

Od tenisera ovu nagradu su do sada dobili još i Pit Sampras, Aranča Sančes, Martina Navratilova, Manolo Santana, Andre Agasi, Rodžer Federer, Džon Mekinro i Rafael Nadal. Đoković učestvuje na Mastersu u Madridu prvi put od 2013. godine, a protivnik u drugom kolu biće mu pobjednik duela Borna Ćorić - Nikolas Almagro.

Portal Analitika