Abiznis

Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika ostvarena dobra posjeta turista

U Crnoj Gori tokom uskršnjih i prvomajskih praznika, koji simbolično otvaraju ljetnju turističku sezonu, ostvarena je dobra posjeta domaćih i stranih turista, kao i popunjenost smještajnih kapaciteta, saopšteno je Portalu Analitika iz Nacionalne turističke organizacije.
Tokom uskršnjih i prvomajskih praznika ostvarena dobra posjeta turista
Portal AnalitikaIzvor

Za boravak tokom praznika brojni crnogorski hoteli su pripremili specijalne paket aranžmane sa pristupačnim cijenama koje je NTO CG promovisala u prethodnom periodu.

Prema raspoloživim informacijima većina hotela na budvanskoj rivijeri bilježi dobru popunjenost, a hotelsko preduzeće Montenegro Stras čak i do 85 %. Ova kompanija bilježi rast od gotovo 24 % kad su u pitanju individualni gosti.

Opštine u saradnji sa lokalnim turističkim organizacijama pripremile su raznolik program kulturnih i zabavnih manifestacija što je dobra prilika da i domaći turisti uživaju tokom praznika.

Turisti imaju priliku da uživaju u manifestacijama kao što su Prvomajski uranak u Kotoru, Mojkovcu, Danilovgradu, Vaskršnji koncert u Kotoru, Internacionalni atletski miting u Baru sa bogatim muzičkim programom, a tokom maja sve goste očekuje 19. međunarodni Karneval i Proljećnja noć pod maskama u Budvi, manifestacija "Djurdjevdanske svečanosti" u Beranama, Regatta „EST 105“ Bari Herceg Novi, festival  “Spring Break Montenegro” u Budvi, Dani magnolije u Tivtu i dr.

Portal Analitika