Politika

RAONIĆ: Nepovjerenje sprečava brz dogovor o kadrovima

Veliko nepovjerenje opozicije se manifestuje i prilikom raspodjele mandata i to će posebno biti veliki problem u toku kampanje - izjavio je za Pobjedu Boris Raonić iz Građanske alijanse, komentarišući činjenicu da se dogovori opozicije o kadrovima odvijaju dosta teško.
RAONIĆ: Nepovjerenje sprečava brz dogovor o kadrovima
Portal AnalitikaIzvor

Kada radikalna retorika Demokratskog fronta dobije veću pažnju iduće nedjelje u Skup- štini i ispred nje, učiniće, smatra Raonić, da se unutaropozic i o n e podjele  dodatno prodube, što „DPS vodi u lagodnu poziciju, jer će loš fokus opozicionog diskursa i previše lista omogućiti sasvim dovoljno mandata DPS-u“. Raonić smatra da bi opozicija prevashodno trebalo da razmišlja - ko su najbolji kadrovi za Vladu.

- Kada se odlučila na ulazak u Vladu, opozicija bi trebalo da se fokusira na to ko su ukupno najbolja rješenja, a ne ko će uzeti veći ili manji kolač, jer im bez međusobne koordinacije I razmjene informacija taj kolač neće biti sladak - smatra Raonić. Podsjećamo da je GO SNP-a kandidovao Aleksandra Damjanovića i Radivoja Rašovića na funkcije ministra finansija i ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja, dok će u ime Demosa Goran Danilović preuzeti funkciju ministra unutrašnjih poslova, a Boris Marić iz CGO funkciju ministra rada i socijalnog staranja. Partija Ranka Krivokapića SDP se odrekla funkcija u kabinetu Mila Đukanovića. Ukoliko Damjanović prihvati mjesto, pokazaće se, ističe Raonić, da su najbolji kadrovi opozicije spremni da preuzmu odgovornost i to treba da bude slučaj sa ostalim mjestima. - U svakom slučaju, ovim će Crna Gora načiniti još jedan korak u razvoju političke kulture i spriječiti sve buduće optužbe za zloupotrebe resursa - kaže naš sagovornik povodom potpisanog Sporazuma o slobodnim i fer izborima. Lista kadrovskih rješenja trebalo bi da bude dostavljena prije sjednice.

Portal Analitika