Abiznis

Kongresni turizam sve više značajan za podgoričke hotele

MICE ili kongresni turizam predstavlja veoma značajan tržišni segment u okviru poslovanja turističkih objekata, zbog čega je neophodno konstantno preduzimati mjere za njegovo unaprijeđenje, kažu predstavnici podgoričkih hotela.
Kongresni turizam sve više značajan za podgoričke hotele
Portal AnalitikaIzvor

Izvršni direktor prodaje hotela Aurel Ivana Mićković kazala je da se u tom hotelskom objektu konstantno radi na unaprijeđenju MICE turizma i proširivanju liste klijenata, s obzirom na konferencijske kapacitete koje posjeduju.

“Hotel raspolaže sa dvije konferencijske sale i jednom manjom za održavanje sastanaka”, istaiče ona za agenciju Mina-business.

Ona je navela da je kapacitet dvije konferencijske sale, u zavisnosti od postavke, 20 do 30 mjesta u manjoj, odnosno 50 do 80 mjesta u većoj.

"Postoji mogućnost da se konferencijske sale spoje kako bi se dobila jedna veća, kapaciteta do 150 mjesta”, objasnila je Mićković.

Pored tih sala, hotel raspolaže i sa jednom manjom za održavanje sastanaka, kapaciteta do 12 mjesta.

Kada je riječ o popunjenosti hotela, Mićković je kazala da su kapaciteti iskorišteni oko 60 odsto, ali da to varira u zavisnosti od dešavanja koja se organizuju.

“Popunjenost varira u zavisnosti od dešavanja koja se održavaju u hotelu i perioda sedmice, tako da u pojedinim danima ona dostiže i do 90 odsto. U narednom periodu, naročito u maju, očekuje sed još veća popunjenost hotelskih kapaciteta. U maju očekujemo veliku popunjenost, jer je to period kada imamo najviše kongresnih dešavanja, kao što su konferencije, seminari i razna predavanja”, dodala je ona. 

Prema rijeima predstavnika hotela Podgorica Nevenke Lekić, taj hotelski objekat, kada su u pitanju potrebe MICE turizma, raspolaže sa dvije kongresne sale različitih kapaciteta.

"Kongresne sale su potpuno opremljene za održavanje prezentacija, seminara i konferencija”, navela je Lekić.

Ona je dodala da u hotelu preduzimaju aktivnosti u cilju stimulacije MICE turizma s obzirom na to da utiče na produženje boravka kongresnih gostiju.

“Kako bismo podstakli razvoj MICE turizma, u ponudi imamo posebne pakete i ponude sa popustima za smještaj i korišćenje kongresnih kapaciteta”, rekla je Lekić.

Kada je u pitanju popunjenost kapaciteta, hotel je radnim danima, kako tvrdi, popunjen 70 do 80 odsto, što je zadovoljavajući nivo.

“Vikendom je popunjenost hotelskih kapaciteta manja, ali smo zadovoljni s obzirom na povoljne najave za naredni period”, zaključila je Lekić.

Izvor: MINA-business

Portal Analitika