Politika

Lista opozicionara još nije potvrđena, čeka se sastanak

Iako su opozicione partije predložile kandidate za ministarska mjesta u Vladi izbornog povjerenja, ta lista još nije potvrđena. Još se ne zna da li će se dio opozicije, koja učestvuje u formiranju Vlade, danas sastati kako bi to bilo precizirano.
Lista opozicionara još nije potvrđena, čeka se sastanak
Portal AnalitikaIzvor

Iako je lista opozicionih personalnih rješenja za četiri ministarska mjesta u Vladi sada potpuna, još nije formalno potvrđena jer nije poznato da li će se opozicionari danas sastati, kako je bilo najavljeno. 
Za sada su poznati jedino predlozi. SNP je na sinoć sjednici glavnog odbora predložila Aleksandra Damjanovića za ministra finansija a Radivoja Rašovića za ministra poljoprivrede i ruralnog razvoja.
Ispred URA-e za Vladu predlažu Borisa Marića iz Centra za građansko obrazovanje i to umjesto Zorice Kovačević na mjestu ministra rada i socijalnog staranja.
A Demos bi u Vladu trebalo da delegira Gorana Danilovića i to kao ministar unutrašnjih poslova. 
Iz Socijaldemokratske partije saopšteno je nakon sjednice Glavnog odbora da neće predložiti kandidate za ministarska mjesta. Ta stranka, kako je saopšteno, vođena državnim interesima, dala je prednost potpisnicima sporazuma i zainteresovanim političkim subjektima da učestvuju u prelaznoj Vladi. (Portal RTCG)

Portal Analitika