Abiznis

Varijabila: Vlada novčano nagrađuje vrijedne državne službenike

Vlada Crne Gore donijela je juče Uredbu kojom se utvrđuju uslovi i način ostvarivanja prava na varijabilni dio zarade zaposlenih u državnom sektoru. To praktično znači da vrijednom državnom službeniku može pripasti dodatnih 80 odsto vrijednosti prosječne zarade.
Varijabila: Vlada novčano nagrađuje vrijedne državne službenike
Portal AnalitikaIzvor

Varijabilni dio zarade zaposlenom za pojedini mjesec iznosi do 80 % prosječne zarade u Crnoj Gori u prethodnoj godini, po podacima organa uprave nadležnog za poslove statistike. Varijabilni dio zarade može se isplaćivati kvartalno ili polugodišnje.

“Izuzetni rezultati i kvalitet rada zaposlenog cijene se na osnovu: posebnog doprinosa u ostvarivanju programskih ciljeva Vlade Crne Gore; posebnog doprinosa u ostvarivanju programskih zadataka organa, odnosno službe u kojoj je zaposlen; posebnog doprinosa unapređenju procesa rada organa, odnosno službe u kojoj je zaposlen; posebnog doprinosa procesima evropskih i evroatlantskih integracija; izuzetne uspješnosti i kvaliteta izvršenih poslova; posebne efikasnosti u radu; povećanog obima posla i dodatnog angažovanja zbog nepopunjenosti radnih mjesta”, piše u Uredbi.

Pravo na varijabilni dio zarade pripada zaposlenom u službi državnog organa, organu državne uprave, fondu i drugim organima osnovanim u skladu sa zakonom, licu u službi u Vojsci Crne Gore i policijskom službeniku, osim za poslanike i zaposlene u službi Skupštine Crne Gore i državne službenike i namještenike zaposlene u organima sudske vlasti.

P.Z.

Portal Analitika