Košarka

Spektakl, a za koga?

Budućnost Voli zaslužila je trijumf nad Mornarom (73:66) u prvom meču finala državnog prvenstva, prikazala je lice defanzivno i taktički zrelijeg tima.
Spektakl, a za koga?
Portal AnalitikaIzvor

U žestokoj završnici, u posljednjih četiri i po minuta nije primila koš – i pokazala zašto je favorit. Razliku su na kraju donijeli poeni iz kontre uz prednost u skoku domaćina (28-18), čime je amortizovana nesigurnost u šutu (21-4 za tri, 25-13 sa linije bacanja).

Tim Igora Đaletića ,,svezao je ruke“ rivalu u završnici za seriju 7:0, dočekao dobru partiju mladog Alekse Ilića. Mornar će već u ponedjeljak u Baru imati priliku da doka- že, da može parirati skokom i čvrstinom rivalu.

Prvi meč finala donio je, kao i finale Kupa Crne Gore, odličnu košarku, najbolju na klupskom nivou u državi od nezavisnosti. A meč je pratilo svega oko 700 navijača na tribinama, na početku meča ne više od 200.

Kao i na finalu Kupa, u sred Podgorice Mornar je imao jaču podršku sa tribina. Podgorička publika znala je više da cijeni bilo koji meč ABA lige u sezoni za nama, nego finale svog šampionata. Iako se unaprijed znalo da će biti i kvalitetno i uzbudljivo...

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika