Fudbal

Bizarno: Zaradio 50 centi na Lesteru, a Tom Henks pred dobitkom od pola miliona!

Engleski mediji objavili su ove sedmice originalnu priču o vjerovatno najgoroj procjeni u istoriji klađenja.
Bizarno: Zaradio 50 centi na Lesteru, a Tom Henks pred dobitkom od pola miliona!
Portal AnalitikaIzvor

Već mjesecima s Ostrva stižu zanimljive crtice o navijačima Lestera koji su na početku sezone hrabro uložili novac na opkladu da će autsajder Lester osvojiti Premiership, ali nijedna nije bila 'bolna' kao ova.

Premda ni najveći optimisti nisu na početku ove sezone mogli predvidjeti da će tri kola prije kraka Lester imati naslov u džepu (sedam bodova pred Totenhemom), mnogi su hrabro i s puno srca stavili novac na voljeni klub. Koeficijent? Pet hiljada prema jedan, ili u prevodu - zarada od 5000 funti na samo jednu uloženu.

I onda se lagano, iz mjeseca u mjesec, počela odmotavati jedna od najljepših fudbalskih priča ikad.

Mnogima od tih 'majstora' danas se smiješe desetine, pa i stotine funti zarade (među njima je i slavni holivudski glumac Tom Henks koji bi na 100 uloženih funti trebao da dobije 500 hiljada!), ali ne i jednom nesrećniku koji je zbog katastrofalne procjene na kraju završio u kladioničarskom biltenu.

Kako piše Press Association, jedan navijač Lestera uplatio je tek 50 penija na pomenutu okladu i da je izdržao do kraja sezone, vjerovatno bi (ako Lisice zaista osvoje titulu) dobio 2500 funti.

Međutim, on je već nakon prve utakmice sezone, i to još u pobjede protiv Sanderlenda 4:2, odlučio unovčiti sigurnih 95 penija!?

Zvuči nevjerovatno, neobjašnjivo i bizarno, jer radi se o minimalnom dobitku , ali priču je potvrdilo i saopštenje kladionice Ladbrokes, jedne od najstarijih na svijetu.

"Ova će odluka ostati zapamćena kao najgora u istoriji kladioničarskih isplata. Veliki broj kladioničara koji su igrali na Lester nagodili su se tokom sezone s kladionicom i prihvatili srednju ponudu u trenucima kad je rasplet prvenstva još bio neizvjestan, ali mi se pitamo šta se čovjeku iz ove priče nije svidjelo u 4:2 pobjedi Lestera na startu sezone. Našem klijentu sada nudimo sve plaćene troškove za odlazak na jednu utakmicu sljedeće sezone, i uz to jednu besplatnu opkladu kako bi mu barem malo olakšali ove teške dane. Nakon ovakve procjene, jasno je da bi sve dugoročne opklade za naslov prvaka ipak trebalo ispratiti do kraja".

(sportske.jutarnji.hr)

Portal Analitika