Crna hronika

Petrović zadobio šest rana iz pištolja

Vještak sudske medicine Nemanja Radojević juče je u podgoričkom Višem sudu kazao da je na tijelu Aleksandra Petrovića konstatovano šest rana od projektila ispaljenih iz vatrenog oružja.
Petrović zadobio šest rana iz pištolja
Portal AnalitikaIzvor

Zbog optužbi za ubistvo Petrovića na optuženičkoj klupi je Željko Kljajević. Proces vodi sudija Predrag Tabaš. Prema navodima optužnice Lepe Medenice, zamjenice višeg državnog tužioca, Kljajević je 19. jula 2015, oko 13,30 sati, sa više hitaca iz pištolja ,,cz“ ubio Petrovića ispred njegove kuće u Škaljarima. Vještak Radojević je pojasnio da je od šest rana koje su konstatovane na tijelu Petrovića njih pet bile ustrijelne dok je jedna bila prostrijelna. Balističar Božidar Bakić komentarišući snimak na kome se vidi ubistvo Petrovića, kazao je da kamere nijesu zabilježile trenutak kada Kljajević repetira pištolj.

- Da bi došlo do ispaljenja hica neophodno je prethodno smjestiti metak u cijev, odnosno repetirati pištolj - pojasnio je Bakić. U nastavku suđenja krivično vijeće sudije Tabaša prihvatilo je prijedlog odbrane optu- ženog da se u dopuni dokaznog postupka sprovede psihijatrijsko vještačenje Kljajevića, kako bi se utvrdilo njegovo duševno stanje u trenutku izvršenja krivičnog djela. (Opširnije u Pobjedi)

Portal Analitika