Turizam

NTO: Crnu Goru u prvom kvartalu posjetilo 9 % više turista

Prema zvaničnim statističkim podacima MONSTAT-a, Crnu Goru je tokom marta posjetilo 28.343 turista, što predstavlja rast od oko 17 %. Ostvareno je 98.770 noćenja ili 12% više u odnosu na isti mjesec prošle godine, saopšteno je iz Nacionalne turističke organizacije.
NTO: Crnu Goru u prvom kvartalu posjetilo 9 % više turista
Portal AnalitikaIzvor

- U prvom kvartalu tekuće godine u Crnoj Gori je boravilo 71.147 turista, oko devet odsto više u odnosu na posmatrani period prethodne godine. Takođe, ostvaren je rast broja noćenja: u prvom kvartalu ih je bilo 269.206, što predstavlja rast od oko 12% u odnosu na 2015. godinu. U prva tri mjeseca značajan rast broja noćenja bilježe turisti iz Srbije - oko 25 %,

Velike Britanije - oko 21 % i Rusije - oko 6 % - navodi se u saopštenju.

Iz NTO ističu kako se zabilježeni rast broja turista i ostvarenih noćenja prevashodno bazira na dobrim rezultatima koje su ostvarile primorske opštine.

- Značajan promet zabilježen je zahvaljujući svim učesnicima u turističkom lancu koji su sa kvalitetnom ponudom, dobrom cjenovnom politikom i unaprijeđenom aviodostupnošću učinili Crnu Goru privlačnom destinacijom za turiste. Prema najavama i potvrđenom bukingu, očekujemo da će se ovi pozitivni trendovi nastaviti i narednih mjeseci - najavljuju iz NTO.

Portal Analitika