Politika

Lekić: Danilović ministar unutrašnjih poslova, u slučaju neuspjeha napuštam politiku

Lider Demosa Miodrag Lekić saopštio je gostujući u emisiji TV Vijesti "Načisto" autora Petra Komnenića da je i dio opozicije koji učestvuje u pregovorima zaslužan za kašnjenje implementacije Sporazuma.
Lekić: Danilović ministar unutrašnjih poslova, u slučaju neuspjeha napuštam politiku
Portal AnalitikaIzvor

-Nije tajna da je kod SDP-a  malo zapelo, SDP prolazi jednu veliku krizu i razumljivo je da tamo ima različitih pogleda i mišljenja i oni treba da se odluče večeras o svojim pozicijama, kazao je Lekić.

Na pitanje šta je do sada usaglašeno Lekić je potvrdio da će Boris Marić biti ministra rada, u ime Demosa će u Vladi biti Goran Danilović ministar unutrašnjih poslova.

Lekić je kazao da nijedno rješenje nije konačno do sjutra, kada će biti održan sastanak i potvrđena rješenja.

-Demos je kadrovskim rješenjima prišao sa jednom mjerom. Od 5 mjesta Demos je uzeo jedno, dakle jedan realan potez i ne bih komentarisao druge, kazao je Lekić.

Kako je SNP u saopštenju naveo da će se ministri te stranke u Vladi zalagati za realizaciju planova stranke, Lekić je rekao da bi ipak trebalo da se državni interes izdigne iznad partijskih. 

-Ja vjerujem da ćemo mi zaista funkcionisati kao tim u Vladi, kazao je Lekić i dodao da će vrijeme pokazati kako će se opozicija u Vladi pokazati.

 Lekić je, komentarišući činjenicu da SDP nije stavila potpis na zajedničku izjavu da neće u postizbornu niti predizbornu koaliciju sa DPS-om, kazao da to ne znači da će u budućnosti biti velikih mimoilaženja potpisnika tog dokumenta sa SDP-om. (Antena M)

Portal Analitika