Društvo

BUDVA: Studenti predstavili projekat "Tradicija i kultura Paštrovića"

Projekat "Tradicija i kultura Paštrovića" predstavljen je juče u Velikom amfiteatru Fakulteta za biznis i turizam Budva, u zgradi Akademije znanja.
BUDVA: Studenti predstavili projekat "Tradicija i kultura Paštrovića"
Portal AnalitikaIzvor

- Koristeći teorija znanja iz predmeta Menadžment događaja, studenti su iznijeli svoje ideje, organizovali timove, te praktično izveli pomenuti projekat kako bi na pravi način dočarali i prezentovali paštrovsku kulturu i običaje. U nizu turističkih manifestacija koje se organizuju na području budvanske opštine, studentima je posebno interesantna bila Fešta od ruštula, koja je prvi put održana prošle godine u Svetom Stefanu, izazvavši veliku pažnju kako mještana, tako i turista, te su na ovaj način najavili i narednu, koja će biti održana krajem maja mjeseca. Ovaj događaj organizovalo je NVU "Sveti Stefan - Naš dom", koje se bavi očuvanjem tradicije i kulture paštrovskog kraja, što je za posljedicu imalo obogaćenje turističke ponude naselja Sveti Stefan u predsezoni. Studenti su kroz organizaciju promocije htjeli da pokažu koliko je organizacija jednog događaja važna i jedina u nizu marketinških aktivnosti - koja nema popravni - stoji se u saopštenju sa tog fakulteta.

Kako se navodi, gosti prezentacije bili su i učesnici pomenutog događaja, koji su iznijeli svoje utiske kako o Fešti, tako i o samoj studentskoj prezentaciji.

Prisutnima se obratio dekan Fakulteta za biznis i turizam prof. dr Rade Ratković, rekavši da su studenti Fakulteta za biznis i turizam, pod rukovodstvom predmetnog nastavnika, doc. dr Mari Popović, uradili veoma uspješnu vježbu uživo - promociju organizacije događaja i čitavom događaju nadgradili dopunski smisao, promovišući ga u kraćoj verziji kao tradicionalni događaj, koktel dobrodošlice Ruštule, kojim bi se na modernizovan način zasnovan na tradiciji ukazala dobrodošlica gostima u raznim prilikama. Program dobrodošlice bi bila mala autohtona ponude tradicionalne zakuske, pića, muzike, nošnje, što bi skupa ilustrovalo tradicionalni duh gostoprimstva Paštrovića i Budve.

Predsjednik NVU "Sveti Stefan - Naš dom" Ivan Kentera zahvalio je studentima što su za njihovo odabrali baš Feštu od ruštula te ih pohvalio sve prisutne pozvao da prisustvuju ovogodišnjoj manifestaciji.

Prodekanica Fakulteta za biznis i turizam Budva, doc. dr Ana Tripković Marković i predavač na ovom fakultetu, mr Miško Rađenović, izrazili su zadovoljstvo načinom realizacije ovog događa, istakavši da su sigurni da će učesnici studentskog projekta biti budući nosioci turizma u Crnoj Gori.

Projekat su prezentovali studenti druge godine Fakulteta za biznis i turizam Budva: Dijana Rađenović, Milica Vulević, Iva Bajković, Jovana Tomičić, Nebojša Božović, Stasija Kaluđerović, Galina Bogorodetskaja, Danijela Ivančević, Danijela Benić, Marija Radeč, Nataša Jovović, Nikola Šćepanović i Nikola Radunović. Prezentaciji projekta prisustvovali su i predstavnici naučne zajednice Crne Gore, turističke privrede i javne uprave, dekani, prodekani i kolege sa ostalih akademskih i obrazovnih institucija u zemlji, kao i studenti Fakulteta za biznis i turizam Budva i ostale mnogobrojne zvanice. 

Portal Analitika