Politika

SDP: Prepuštamo zainteresovanim političkim subjektima mjesta u Prelaznoj Vladi

Socijaldemokratska partija Crne Gore, napuštajući Vladu Crne Gore, jasno je pokazala da želi pomoći zajedništvu građanske opozicije u pokušaju kontrole redovnih parlamentarnih izbora 2016. Vođen tim temeljnim državnim interesom, SDP daje prednost potpisnicima i zainteresovanim političkim subjektima da ostvare učešće u Prelaznoj Vladi.
SDP: Prepuštamo zainteresovanim političkim subjektima mjesta u Prelaznoj Vladi
Portal AnalitikaIzvor

Ovo su glavni zaključci danas održane šeste sjednice Glavnog odbora SDP-a.

- Utemeljenjem Parlamentarnog dijaloga politika Socijaldemokratske partije je kreirala model koji je stabilizovao političke prilike u Crnoj Gori i u petomjesečnom predśedavanju predśednika SDP-a doveo do Sporazuma o prelaznoj Vladi izbornog povjrenja, uprokos početnim portivljenjima najjačih političkih subjekata - jedan je od zaključaka današnjeg sastanka.

- Socijaldemokratska partija nastaviće da daje politički i ukupan dorinos ostvarivanju Sporazuma o stvaranju uslova za slobodne i fer izbore koristeći svoj kadrovski potencijal i ogromno iskustvo u državim poslovima kako bi građani Crne Gore ostvarili svoje osnovno ustavno pravo da izaberu vlast koja će im biti odgovorna - ističu iz SDP-a.

Portal Analitika