Fudbal

UEFA licenca za Mladost i Sutjesku, odbijeni Budućnost, Rudar...

Komisija za licenciranje klubova FSCG, na sjednici održanoj 26.04.2016. godine u Podgorici, razmatrala je zahtjeve devet klubova koji su aplicirali za UEFA licencu za takmičarsku sezonu 2016/17.
UEFA licenca za Mladost i Sutjesku, odbijeni Budućnost, Rudar...
Portal AnalitikaIzvor

Komisija je razmatrala dostavljenu dokumentaciju i izvještaje eksperata o ispunjenosti kriterijuma propisanih Pravilnikom o licenciranju klubova i, na osnovu navedenog, jednoglasno odlučila da se licenca za učešće u UEFA takmičenjima izda sljedećim klubovima: FK "Mladost" Podgorica i FK "Sutjeska" Nikšić.

Zahtjevi ostalih sedam klubova - FK "Buducnost" Podgorica, FK "Rudar" Pljevlja, FK "Bokelj" Kotor, FK "Lovćen" Cetinje, FK "Zeta" Golubovci, OFK "Petrovac" Petrovac i FK "Dečić" Tuzi su odbijeni zbog neispunjavanja kriterijuma propisanih Pravilnikom o sistemu licenciranju klubova FSCG za klupska takmičenja u organizaciji UEFA.

Ovi klubovi će imati priliku da u žalbenom postupku dostave dokaze o ispunjenosti kriterijuma i na taj način obezbijede pravo nastupa u kvalifikacijama za Ligu šampiona i Evropa ligu.

Portal Analitika