Crna hronika

Otkazi zbog bjekstva Vujovića

Čuva­ri bje­lo­polj­skog za­tvo­ra Ni­ko­la Ko­na­tar, Pe­tar Šu­ko­vić i Sla­vi­ša Klja­je­vić naj­vje­ro­vat­ni­je će do­bi­ti ot­ka­ze, jer ni­je­su pred­u­ze­li pro­pi­sa­ne rad­nje ka­ko bi spri­je­či­li bjek­stvo osu­đe­ni­ka Iva­na Vu­jo­vi­ća.
Otkazi zbog bjekstva Vujovića
Portal AnalitikaIzvor

Mi­ni­star prav­de Zo­ran Pa­žin do­nio je od­lu­ku ko­jom je pre­ki­nut rad­ni od­nos tro­ji­ce slu­žbe­ni­ka za­tvo­ra, jer je oci­je­nje­no da su po­či­ni­li te­že pre­kr­ša­je slu­žbi. Pa­žin je do­nio od­lu­ku po­što je Di­sci­plin­ska ko­mi­si­ja na­kon spro­ve­de­nog po­stup­ka pred­lo­ži­la mi­ni­stru da naj­stro­že sank­ci­o­ni­še ču­va­re, jer su oci­je­ni­li da ni­je­su pred­u­ze­li rad­nje ko­je su bi­li du­žni ka­ko bi spri­je­či­li bjek­stvo za­tvo­re­ni­ka. Pa­žin je taj pred­log ne­dav­no i uva­žio.
To­kom po­stup­ka pro­tiv tro­ji­ce ču­va­ra nad­le­žni su kao do­kaz ci­je­ni­li vi­deo-za­pis sa ka­me­ra iz bje­lo­polj­skog za­tvo­ra. Pre­gle­dom sni­ma­ka, ka­ko „Dan” sa­zna­je, uoče­no je da Ko­na­tar, Šu­ko­vić i Klja­je­vić ni­je­su pred­u­ze­li sve rad­nje ko­je su po za­ko­nu bi­li du­žni da spro­ve­du ka­ko bi spri­je­či­li bjek­stvo osu­đe­ni­ka. Šta­vi­še, Vu­jo­vić je ne­sme­ta­no pro­šao iza kan­ce­la­ri­je u ko­joj su oni bi­li. Ka­sni­je su re­a­go­va­li, ali na­vod­no ni­jed­nom ni­je­su po­te­gli pi­štolj ka­ko bi za­pri­je­ti­li osu­đe­ni­ku da sta­ne i spri­je­či­li ga u na­u­mu.
Na­kon gle­da­nja snim­ka i sa­slu­ša­nja za­klju­če­no je da su ču­va­ri po­stu­pa­li su­prot­no svo­jim ovla­šće­nji­ma i pro­pi­si­ma.
Vu­jo­vić je iz bje­lo­polj­skog za­tvo­ra po­bje­gao kra­jem de­cem­bra pro­šle go­di­ne, a po­li­ci­ja i da­lje tra­ga za njim. Ot­pu­šte­ni ču­va­ri bi­li su u smje­ni to­ga da­na. Na­kon bjek­stva iz­vr­še­na je de­talj­na kon­tro­la bje­lo­polj­skog za­tvo­ra, ka­da je utvr­đe­no da je ne­stao pi­štolj ko­ji je du­žio Ko­na­tar, a pri­li­kom pre­tre­sa će­li­ja, iz­me­đu osta­log, pro­na­đe­no je šest mo­bil­nih te­le­fo­na i osam im­pro­vi­zo­va­nih bo­de­ža. (Dan)

Portal Analitika