Protokol

Vujanović primio italijanske senatore

Predsjednik Crne Gore Filip Vujanović danas je primio senatore Republike Italije Vanino Kitia, Franko Mirabelia, Franćesko Molinaria i Stefano Kolinu.
Vujanović primio italijanske senatore
Portal AnalitikaIzvor

Kako je Portalu Analitika saopšteno iz kabineta predsjednika,  Vujanović je i ovom prilikom iskazao poštovanje Italiji za podršku evropskih i evroatlanskih i ntegracija Crne Gore, očekujući da će se takav odnos nastaviti i intenzivirati. On je naglasio da je za Crnu Goru posebno važno i vrijedno da Parlament Italije što prije ratifikuje Protokol za pristupanje Crne Gore NATO-u, što bi dodatno ohrabrilo druge članice Alijanse da to učine. Takođe je ocjenio bilateralne odnose kvalitetnim na svim nivoima, čemu snažan doprinos daje i parlamentarna saradnja.

Senatori su iskazali zadovoljstvo da posjećuju Crnu Goru u godini u kojoj se obelježava deset godina njene nezavisnosti i deset godina uspostavljanja diplomatskih odnosa između dvije države. Oni su ocjenili da je Crna Gora dobar primjer regiona i da njen model integracije treba da sljede svi aspiranti za članstvo u EU i NATO. Saopštili su da će se parlamentarna saradnja dalje afirmisati i kroz aktivnosti grupa prijateljstva parlamenata dvije države. Takođe su istakli da postoje široki prostori za saradnju naših država, kao država Mediterana, koje treba iskoristiti.

Portal Analitika