Abiznis

Medojević: Pokrenuti istragu o hotelu As i autoputu

Specijalno državno tužilaštvo trebalo bi da pokrene istragu o Vladinom prihvatanju falsifikovane bankarske garancije za hotel As, kao i potpisivanju štetnog ugovora o izgradnji dijela autoputa, ocijenio je predsjednik Pokreta za promjene (PzP), Nebojša Medojević.
Medojević: Pokrenuti istragu o hotelu As i autoputu
Portal AnalitikaIzvor

On smatra da je specijalni državni tužilac, Milivoje Katnić, prava adresa za pokretanje istrage o tome kako je Vlada prihvatila falsifikovanu bankarsku garanciju za obezbjeđenje investicija za bivši hotel As u Perazića Dolu, ali i kako je potpisala štetni ugovor o izgradnji dijela autoputa i za kredit sa kineskom Exim bankom.

Medojević je kazao da je Katniću sigurno poznat drevni pravni princip da neznanje ne oslobađa krivice, pa bi prema tome morao pokrenuti hitne istrage protiv nekompetentnih i korupciji sklonih državnih funkcionera, koji su u ime države sklapali veoma vrijedne ugovore.

"Ti ugovori zbog neznanja ili korupcije proizvode ili mogu proizvesti ogromne i nenadoknadive štete po vitalne ekonomske interese države Crne Gore", smatra Medojević.

Lider PzP-a smatra da mnogo veće štete koje mogu ugroziti suverenost i teritorijalni integritet države, te stabilnost budžeta i javnih finansija, predstavljaju ugovori o izgradnji dijela autoputa i kredit sa kineskom bankom Exim.

Izvor: Mina business

Portal Analitika