Fudbal

Liga Evrope 1/2 finale: Sevilja gostuje Šahtjoru, Liverpul u Viljarealu

Od četvoro polufinalista Lige Evrope, samo Šahtjor i Viljareal kroz nacionalna prvenstva mogu da se domognu Lige šampiona. Preostala dva - Sevilja i Liverpul - u elitnom takmičenju naredne sezone igraće samo ako osvoje trofej u drugom po važnosti na Starom kontinentu.
Liga Evrope 1/2 finale: Sevilja gostuje Šahtjoru, Liverpul u Viljarealu
Portal AnalitikaIzvor

Liga Evrope zbog toga nosi veliki ulog, a ,,redsi“ su eliminacijom Borusije Dortmunda, nakon senzacionalnog preokreta na ,,Enfildu“, najavili da su sposobni da se izbore sa tim. Jirgen Klop ne može da izvede najbolji tim, ali ne želi da traži alibi.

- Nije momenat da pričamo da li imamo najbolji sastav na raspolaganju, momenat je takav da moramo da budemo spremni za borbu. Viljareal je prilično jak tim, četvrti je u španskoj ligi. Imaju predivnu sezonu, radi se o predivnom klubu u malom gradu. Jasno je da ima mnogo pametnih ljudi koji stoje iza njihovih uspjeha. Moramo da igramo hrabro. U polufinalu smo jer smo to zaslužili i sada treba da pokažemo da smo dovoljno jaki da prođemo dalje - rekao je menadžer Jirgen Klop.

,,Žuta podmornica“ je, međutim, spremna da pomrsi račune ,,redsima“.

- Liverpul može biti favorit. Veličina kluba, njegova istorija i činjenica da su izbacili Borusiju navodi na to. Ali, ne smatramo da smo zaslužili manje od njih. Daćemo sve od sebe da eliminišemo legendaran klub kakav je Liverpul - rekao je trener Marselino Garsija Toral. -

Sevilja je ,,specijalizovana“ za Ligu Evrope, osvajala je trofej četiri puta u posljednjih deset sezone, između ostalog i prošle.

- Dvije sezone zaredom smo osvajali Ligu Evrope. Ovo je zaista odlična ekipa. Mislim da su šanse 50-50. Ne mislim da će prvi meč odlučiti - izjavio je trener Unaj Emeri.

Domaćin vjeruje da može da izbori dobar rezultat pred revanš u Španiji.

- Sevilja je favorit jer igra u jačoj ligi. Iskusni su, osvajali su trofeje u Ligi Evrope i to je veoma bitno u ovoj fazi takmičenja. Za našu ekipu sve to je novo - poručio je vezista Taras Stepanjenko.

ARENA, Pobjeda

Portal Analitika