Crna hronika

Otac Lazara Rađenovića dao Mujoviću 20.000?

Bivši predsjednik opštine Budva Lazar Rađenović saslušan je juče kao svjedok u okviru istrage protiv Veselina Mujovića, koji je osumnjičen da je za 890.000 eura prevario visokog funkcionera DPS-a Svetozara Marovića, kako bi mu, navodno, omogućio bolji status u istragama koje Tužilaštvo vodi protiv njega i članova njegove porodice.
Otac Lazara Rađenovića dao Mujoviću 20.000?
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Prema nezvaničnim saznanjima Pobjede, Rađenović je pred tužiocem Miroslavom Turkovićem ispričao da, dok je on bio u pritvoru, Mujović je pričao sa njegovim ocem Ljubom Rađenovićem kako da sklopi sporazum o priznanju krivice.

Rađenović je rekao da je Mujoviću zahvalan na savjetu. Kada je izašao iz pritvora saznao je, kako kaže, da je Mujović od njegovog oca tražio 20.000 eura za nekog vještaka. Ljubo Rađenović, je prema riječima Lazara, dao novac Mujoviću bez konsultacije sa njim. Kada je izašao iz pritvora, kako je juče ispričao, Mujović je tražio od njega da poruči Svetozaru Maroviću da kod tužioca potvrdi da mu nije davao novac nikada.

Na jučerašnjem saslušanju svjedočio je i kum Rađenovića, Mitar Kovačević, koji je, kako nezvanično saznaje Pobjeda, rekao da je pozajmio novac Ljubu Rađenoviću, ali da nije znao o čemu se radi, već da je kasnije saznao iz medija.

Advokat Miloš Vuksanović, koji brani Mujovića, juče je kazao da ne može reći što je bilo na saslušanju, pozivajući se na tajnost postupka.

Opširnije čitajte u Pobjedi…

Portal Analitika