Društvo

Testiranje vratilo gužve u KCCG

U Kliničkom centru prošlog mjeseca u dopunskom radu pregledano je 2.023 pacijenata, a u februaru njih 1.405 - kazao je za Pobjedu direktor najveće zdravstvene ustanove dr Ranko Lazović.
Testiranje vratilo gužve u KCCG
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

On naglašava da će krajem naredne sedmice praviti novi presjek stanja i, kako kaže, očekuje da će liste čekanja koje su posljednja dva mjeseca uvećane biti znatno manje.

U Kliničkom centru na prvi pregled kod ljekara specijaliste ili na neku operaciju ovog mjeseca čeka 1.428 pacijenata, dok je u martu na listi čekanja bilo njih 1.001. Dr Lazović objašnjava da su liste čekanja uvećane zato što dva mjeseca nije bilo dopunskog rada, koji je ponovo aktiviran 1. februara.

- Liste čekanja mogu se držati pod kontrolom samo uz dopunski rad, nikako drugačije. Ovo je bio test koji je pokazao da bez njega ne možemo. Jasno je da liste čekanja nije moguće držati na nivou na koji su bile svedene prije Nove godine kada je sa liste skinuto 12.346 pacijenata, a na prvi pregled čekalo njih svega 870 - rekao je dr Lazović.

Prema njegovim riječima, iako su liste čekanja uvećane, i dalje su najmanje u regionu, u odnosu na Srbiju, Hrvatsku ili Sloveniju.

Opširnije čitajte u Pobjedi…

Portal Analitika