Abiznis

Rast prihoda Telenora

Prihod Telenora za područje Crne Gore i Srbije u prvom kvartalu ove godine iznosio je 952 miliona norveških kruna (NOK), što je 11,6 odsto više u odnosu na isti prošlogodišnji period.
Rast prihoda Telenora
Portal AnalitikaIzvor

Iz kompanije je saopšteno da su prihodi Telenora Crna Gora pali jedan odsto u odnosu na prvi kvartal prošle godine.

Izvršni direktor Telenora Crna Gora, Sandra Štajner, kazala je da je ekonomsko okruženje u Crnoj Gori i dalje puno izazova, a na telekomunikaciono tržište uticao je i pad domaćih cijena terminacije početkom godine.

“Takođe, još se suočavamo sa nepredvidivom poslovnom klimom i zato nastavljamo da se zalažemo za transparentnan i stabilan pravni okvir, koji će imati stimulišući uticaj na cjelokupnu telekomunikacionu industriju”, navela je Štajner u saopštenju.

Ona je rekla da u Telenoru, uprkos tim eksternim faktorima i intenzivnoj konkurenciji na tržištu, ostaju usredsrijeđeni na jačanje liderske pozicije i održavanje stabilnog nivoa profitabilnosti.

“Unaprijeđenjem 4G mreže i širenjem portfolija usluga, ostajemo u potpunosti posvećeni pružanju servisa vrhunskog kvaliteta zajedno sa brzim mobilnim internetom, koji donose besprekorno korisničko iskustvo”, zaključuje se u saopštenju.

Portal Analitika