Abiznis

Uplaćene zaostale zarade radnicima mljekare Nika

Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja (MPRR) uplatilo je bivšim radnicima mljekare Nika zaostale zarade u ukupnom iznosu od 188,2 hiljada EUR.
Uplaćene zaostale zarade radnicima mljekare Nika
Portal AnalitikaIzvor

Početak isplata bivši radnici mljekare "Nika" mogu očekivati od sjutra.

MPRR je, kako su saopštili realizovalo dogovorene obaveze sa sastanka koji u utorak održan sa predstavnicima radnika mljekare NIKA u stečaju i stečajnim upravnikom.

“Uplaćena su sredstva u ukupnom iznosu od 188.273,98 EUR na račun stečajnog dužnika kod Privrednog suda”, navodi se u saopštenju MPRR.

Oni su poručili da je na taj način ispunjena preuzeta obaveza za isplatu pripadajućih zarada 65 bivših radnika mljekare „Nika” u stečaju.

“Sjutra tokom dana radnici mljekare mogu očekivati početak isplate sredstava od strane stečajnog upravnika preko komercijalne banke. Prilikom isplate sredstava svaki povjerilac treba da potpiše izjavu o ustupanju potraživanja u korist MPRR, odnosno Vlade Crne Gore”, ukazali su iz tog resora.

Ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja, Petar Ivanović u utorak je pozvao zainteresovane investitore da razmotre mogućnost investiranja u mljekaru „Nika“, a poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori da rade zajedno i maksimalno koriste sredstva koja su na raspolaganju iz projekata IPARD-like, IPARD i ADMAS, kako bi se otvorio prostor za nova radna mjesta. 

Portal Analitika