Društvo

Takmičenje u najboljim inovativnim idejama na ETF-u

Istraživački centar za informaciono-komunikacione tehnologije (ICT Centar), osnovan kroz REGPOT projekat Fore-Mont, Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta Crne Gore, u saradnji sa Centrom izvrsnosti u bioinformatici BIO-ICT, a pod pokroviteljstvom Univerziteta Crne Gore, organizuje takmičenje najboljih inovativnih ideja u oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija, koje će se održati 25. i 26. maja 2016. godine na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta Crne Gore.
Takmičenje u najboljim inovativnim idejama na ETF-u
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Svi prijavljeni timovi će se takmičiti za priliku da predstave svoju ideju stručnom žiriju, da kroz prezentacije i rad sa mentorima, steknu nova znanja i iskustva, prošire mrežu kontakata, unaprijede svoju ideju i bore se za pobjedu na takmičenju, te osvoje nagradu.

Takmičenje će se odvijati kroz tri faze. U prvom dijelu previđene su prezentacije mentora iz zemlje i inostranstva, na temu inovativnih i start-up ideja, dok će drugi dio biti pripremni gdje će prijavljeni timovi koji su prošli prvi krug kvalifikacija, predstaviti svoje ideje i zatim ih, u radu s mentorima, dalje oblikovati i pripremiti za takmičarski dio. U trećem, takmičarskom dijelu, timovi će, kroz kratke prezentacije, predstaviti svoje ideje stručnom žiriju koji će izabrati pobjednika i dodijeliti nagradu najboljem.

Pozivamo sve zainteresovane koji imaju inovativne ideje iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija da se prijave na takmičenje do 15. maja 2016. godine slanjem prijava na mail: foremont@ac.me .Timove mogu sačinjavati studenti crnogorskih visokoškolskih ustanova i učenici srednjih škola.

Prijavljivanje se vrši u timovima od po najmanje 3 člana, pri čemu uz prijavu, treba dostaviti kratku PowerPoint prezentaciju ideje (do 5 slajdova) koja treba da sadrži definisanje problema, tržišni potencijal, inovativnost rješenja, poslovni model, odnosno plan realizacije, kao i tekstualni opis ideje (do 500 karaktera).

Dostavljanje prezentacije i opisa ideje uz prijavu je obavezno, na engleskom jeziku, pa prijave koje ne sadrže ove elemente neće biti uzimane u obzir za dalju fazu takmičenja.

Stručni žiri će od svih prijavljenih timova izabrati 10 najboljih ideja koje će neposredno učestvovati na takmičenju. Svi prijavljeni će biti obaviješteni o rezultatima izbora stučnog žirija do 20. maja 2016. godine. Svi timovi koji prođu selekciju dobiće agendu takmičenja sa svim potrebnim detaljima i uputstvima.

Za sve dodatne informacije pišite na: foremont@ac.me

Portal Analitika