Crna hronika

PAVIĆEVIĆ: Bogat sam, tužiću i do Strazbura

Juče je u podgoričkom Višem sudu nastavljeno suđenje za ubistvo Nikšićanina Rajka Pavićevića, za koje se tereti njegov brat Žarko F. Pavićević.
PAVIĆEVIĆ: Bogat sam, tužiću i do Strazbura
Portal AnalitikaIzvor

On je, u okviru nastavka suđenja, rekao da će ovaj slučaj dospjeti do Evropskog suda za ljudska prava u Strazburu, navodeći da ne zna za šta leži u zatvoru.

''Sud u Strazburu saznaće za ovaj slučaj. Imam pola miliona eura. Bogat sam. Zaradio sam. Tužiću i ja nekoga, budite ubijeđeni”, rekao je on.

On je još jednom rekao da je njegov brat sam sebi nanio povrede i oduzeo život.

Suđenje je nastavljeno saslušanjem iskaza troje svjedoka, pred sudijom Vesnom Moštrokol.

Svjedok Božo T. Jovović rekao je da nije primijetio niti čuo da su se braća ikada svađala.

''Žarko je brinuo o bratu Rajku, za kojeg mislim da je više glumio da je nepokretan nego što je to zaista bio, nakon što je izašao iz bolnice'', rekao je ovaj svjedok.

Sud je saslušao i iskaz svjedoka Luke V. Jovovića koji je, između ostalog, rekao da je bio u posjeti Pavićevićima tog dana, od 12 do 13 časova.

''Toga dana Žarko je na stočiću servirao jelo, a Rajko je ležao na kauču i malo podignut jastucima, onako ležeći jeo. Pričao sam sa Rajkom o svakodnevnim stvarima iz života. Sve je bilo normalno. Pozdravio sam se i otišao“, rekao je on i dodao da je Rajko mogao da se kreće pridržavajući se za namještaj.

Na to je Žarko Pavićević sa optuženičke klupe prigovorio da posjednjih dana njegov brat nije mogao da jede, te da ga je on hranio.

Juče je pred sudom saslušana i medicinska sestra u Hitnoj pomoći Biljana S.Vujičić, koja je bila dežurna u noći 1. oktobra 2015. kada se dogodilo ubistvo.

Ona je ostala pri svom ranije datom iskazu kod tužioca u kome je rekla da je Pavićević u Hitnoj pomoći kazao doktorici da je njegov brat stalno padao i da ga je on stalno podizao, te da se to ponovilo više puta.

Prema optužnici, Žarko Pavićević je sa umišljajem ubio Rajka Pavićevića (75), tako što mi je nanio više povreda po glavi tupo-tvrdim predmetom, od kojih je preminuo. Ubistvo se dogodilo u njihovoj porodičnoj kući, u nikšićkom naselju Miločani. (Onogost.me)

Portal Analitika