Politika

Krivokapić: Oni koji su dali podršku Vladi ne mogu biti dio opozicije

Predsjednik Skupštine Ranko Krivokapić kazao je da oni koji su dali podršku Vladi ne mogu biti dio opozicije i dodao da Pozitivna Crna Gora nije dio opozicije.
Krivokapić: Oni koji su dali podršku Vladi ne mogu biti dio opozicije
Portal AnalitikaIzvor

On je poslije premijerskog sata rekao da je Demokratska partija socijalista (DPS) "otezala sa Sporazumom i vraćala u devedesete".

“Ne treba mu (DPS) dati da pobjegne iz Sporazuma. Ako postoji problem sa kadrovima spremni smo da ne učestvujemo u Vladi osim po dubini. Trebamo da dostavimo imena opozicionih kandidata premijeru i potreban je dokument predsjednika Vlade da bih zakazao sjednicu Skupštine. Dakle, nema odugovlačenja, potreban je smao taj jedan dokument”, rekao je Krivokapić. 

Lider Socijaldemokratske partije (SDP) je kazao da njegova partija neće dozvoliti da bude blokiran proces i da će sjutra, makar na štetu SDP-a, riješiti kadrovska pitanja u opoziciji da bi sazvao Kolegijum i zakazao sjednicu Skupštinu poslije praznika.

“Mislio sam da može bez imena kandidata, ali ne može. U pitanju je oko 200 imena koja bi popunila sve funkcije", kazao je Krivokapić. On je poručio da je "SDP svojevoljno otišla u opoziciju i da su dugo bili u Vladi. Ako neko drugi želi mjesta, može da ih dobije a SDP će podržati po dubini sa stručnim kadrovima".

Portal Analitika