Politika

Pajović: Potpisali sporazum, ali nećemo potpisati da nema koalicije sa DPS-om

Lider Pozitivne Crne Gore Darko Pajović saopštio je da je ta partija danas potpisala Sporazum o slobodnim i fer izborima. On je čestitao svim učesnicima što su pokazali određeni nivo zrelosti. Kazao je da sada svi treba da se založe za organizovanje slobodnih i fer izbora i dodao da će i Pozitivna biti dio Vlade čiji je cilj stvaranje uslova za demokratske i fer izbore.
Pajović: Potpisali sporazum, ali nećemo potpisati da nema koalicije sa DPS-om
Portal AnalitikaIzvor

"Pozitivna je zaslužna sto je do ovakvog demokratskog iskoraka došlo'' , saopštio je Pajović.

"Poruka svim mojim kolegama uz Skupštine, za koje smo mi nekad bili gamad - danas smo svi na istom spisku i danas je vrijeme da svi radimo ono zašto smo tu", rekao je on.

Pajović nije konkretno želio da saopšti koja ce mjesta i iz čije kvote dobiti ta stranka, ali je ponovio da je Pozitivna opoziciona stranka. On je naveo da će njegova stranka podržati "sve ono sto je dobro za državu bez obzira na partijske interese".

Na pitanje da li je Pozitivnoj stigla izjava dijela opozicije da neće ni u predizbornu ni postizbornu koaliciju sa DPS-om, Pajović je kazao da taj dokument nije stizao, niti će ga potpisati i ako stigne. 

"Nije stizala, niti ćemo je potpisati, jer za nas to znači da će sve ove stranke praviti koaliciju sa DF-om. Za nas je u ovom trenutku politika DF-a neprihvatljiva, jer smo mi okrenuti evropskim i zapadnim vrijednotima, a ne anti-državnim“, rekao je Pajović.

Lider Pozitivne je kazao da veliko priznanje treba dati Radojki Rutović, jer je podnijela žrtvu za sporazum i da to nije uradila, sporazuma ne bi bilo.

"To jeste za poštovanje i treba da bude primjer svima nama, "kazao je Pajović.

(Antena M)

Portal Analitika