Društvo

Predstavnici UCG na naučnom skupu antropologa u Dubrovniku

Predstavnici Univerziteta Crne Gore učestvovaće od 4. do 9. maja na naučnom kongresu koji u Dubrovniku, pod motom „Svijet antropologije i privatizacija znanja: uključivanje antorpologije u javnosti”, organizuje Međunarodna unija antropoloških i etnoloških nauka (IAUES).
Predstavnici UCG na naučnom skupu antropologa u Dubrovniku
Portal AnalitikaIzvor

Na kogresu će učestvovati pet nastavnika i saradnika sa Univerziteta Crne Gore - prof. dr Duško Bjelica, doc. dr Stevo Popović, mr Jovan Gardašević, mr Rajko Milašinović, mr Ivan Vasiljevic, i to na panelima koji se bave antropološkim pitanjima u sportu i fizičkom vaspitanju.

Na prvom panelu, koji moderiraju dr Elena Godina i dr Robert Malina, pod naslovom „Antropologija sporta“ naši naučnici izložiće dva rada, dok će na drugom panelu „Poboljšanje zdravlja i kvaliteta života kroz sport i fizičku aktivnost“, koji moderiraju dr Joško Sindik i dr Miran Čoklo, biti izložen jedan rad naših autora.

Doc. dr Stevo Popović, mr Rajko Milašinović, prof. dr Dusko Bjelica i mr Jovan Gardašević izložiće rad „Body height and its estimation utilizing arm span measurements in male adolescents from Herzeg-Bosnia entity in Bosnia and Herzegovina“. Isti autori izložiće i rad „Uticaj plivanja na indeks tjelesne mase osvajača medalja u plivanju na ljetnjim olimpijskim igrama u Londonu 2012“, dok će mr Jovan Gardašević, prof. dr  Duško Bjelica i mr Ivan Vasiljević predstaviti rad „Obim struka kao indikator abdominalne gojaznosti kod muškaraca srednje dobi“.

Na kongresu u Dubrovniku učestvuje preko 1.000 učesnika i jedan je od najvećih organizaovanih u posljednje vrijeme na prostorima bivše Jugoslavije. Osim dva panela na kojima učestvuju naučnici sa UCG, organizator je predvidio još 142 sa temama iz različitih oblasti antropologije i etnologije.

 

Portal Analitika