Društvo

Ozon: Snimite nikšićke lipe, osvojite 100 eura

Ekološki pokret Ozon pozvao je građane Nikšića da učestvuju na konkursu "Nikšićke lipe, simboli našeg grada" i putem pisanog ili video zapisa prenesu impresiju o ekološkom, kulturološkom i istorijskom značaju lipa za Nikšić.
Ozon: Snimite nikšićke lipe, osvojite 100 eura
Portal AnalitikaIzvor

"Imajući u vidu da su o nikšićkim lipama pisali i pjevali neki od najznačajnijih Nikšićana, da je njihov miris dosezao mnogo dalje od teritorije našeg grada, da se praktično osjećao sa mnogobrojnih slika i fotografija koje su krasile, naša ideja je da i sadašnjim generacijama pružimo priliku da nastave tu gdje su zauvijek ostavljene tri tačke, pošto smo sigurni da dok je građana biće i lipa u Nikšiću. Takođe, ovim konkursom želimo uticati da još jedna bitna vrijednost i tradicija Nikšića i njegovih građana bude očuvana i unaprijeđena a to je ekološki građanski aktivizam, po čemu je naš grad prepoznat u regionu a što je od velikog značaja između ostalog i za razvoj demokratije, pa i imidž lokalne zajednice, naročito u dijelu aktivnog učešća javnosti u procesu donošenja odluka koje se tiču životne sredine", navode iz Ozona.

Kako kažu, žele da nastave pozitivnu praksu u primjeni savremenih komunikaconih mreža i tehnologija, pa pozivaju sugrađane da radovi budu u formi stava ili bloga (do 3.500 karaktera bez razmaka), a da video zapisi, budu u formi priloga ili kratkog dokumentarnog filma s ličnim pečatom autora, trajanja do pet minuta.

Radove je potrebno poslati putem elektronske pošte na: info@ozon.org.me s naznakom u naslovu "Konkurs nikšićke lipe”.

Konkus je otvoren do 28. maja, a za autore dva najbolja rada u pisanoj i video formi obezbjeđene su i novčane nagrade u visini od po 100 eura, koje će biti dodijeljene prilikom njihovog predstavljanja, povodom obilježavanja 5. juna, Svjetskog dana zaštite životne sredine, u Nikšiću.

(RTCG)

Portal Analitika