Politika

Medojević o sporazumu: Prevara i izdaja opozicionih birača

Funkcioner DF-a Nebojša Medojević nazvao je potpisivanje Sporazuma o slobodnim i fer izborima prevarom i brutalnom izdajom opozicionih birača. On je, tokom uključenja u emisiju "Okvir" Televizije Crne Gore, potpisani dokument nazvao "koalicionim sporazumom".
Medojević o sporazumu: Prevara i izdaja opozicionih birača
Portal AnalitikaIzvor

Medojević navodi da je opozicija 25. oktobra prošle godine trebalo da na protestima uradi ono što je urađeno u Makedoniji i dodaje da je opozicija propustila tu "sjajnu priliku".

"Mi to doživljavamo kao jedan koalicioni sporazum. Kao brutalnu prevaru birača. Osjećamo duboki prezir prema svakom lideru opozicije, zbog toga što je svaki glasač bilo kojeg poslanika DF-a glasao da se smijeni Milo Đukanović, a ne da se ulazi u njegovu Vladu. Mi u DF-u ovo doživljavamo kao kolaboracionistički akt opozicije koja je potpuno nelegitimna, za koju niko nije glasao, koja treba da štiti interese "druge familije", pod pritiskom određenih stranih ambasada i mi odbacujemo bilo kakav dogovor", kazao je Medojević i dodao da sporazum neće spriječiti izborne krađe.

On je saopštio da neće biti formirana nova, već kako navodi, rekonstruisana Vlada Mila Đukanovića.

"Ovo je brutalna izdaja birača, prevara opozicionih birača, velika šteta je nanesena i izgubljeno je vrijeme", kazao je Medojević i ponovio da će DF nastaviti sa protestima jer, kako ističe, nema uslova za fer i slobodne izbore.

Portal Analitika