Abiznis

Obezbijeđen novac za isplatu zaostalih plata bivšim radnicima mljekare „Nika“

Vlada Crne Gore obezbijedila je sredstva potrebna za isplatu zaostalih plata bivših zaposlenih u mljekari „NIKA“ u stečaju u ukupnom iznosu od 188.273,98 eura. Na današnjem sastanku ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja prof dr Petar Ivanović upoznao je predstavnike radnika sa usvojenim rješenjem i konkretnim koracima. Procedura isplate precizirana je sa predstavnikom Privrednog suda.
Obezbijeđen novac za isplatu zaostalih plata bivšim radnicima mljekare „Nika“
Portal AnalitikaIzvor

Ministarstvo će nastaviti da radi na pronalaženju rješenja u dva pravca: pronalaženju investitora koji će pokrenuti proizvodnju u mljekari Nika, i isplati zaostalih obaveza prema kooperantima mljekare.

Ministar Ivanović je kazao da je, nakon što je Vlada obezbijedila sredstva za isplatu bivših zaposlenih u Duvanskom kombinatu Podgorica, danas riješen još jedan sličan problem vezan za bivše radnike Nike.

„Cijenim da smo danas napravili veliki iskorak i stvorili uslove da se riješi i problem isplate kooperanata. Za to nam je potrebno nekoliko mjeseci. Međutim, današnji sastanak je pokazao da kada radimo timski, zajedno, i kada nema posebnih pritisaka, nego svako preuzme svoj dio odgovornosti, možemo da postignemo mnogo više. Mnogo se brže rješavaju problemi kada svi radimo zajedno, složno i bez ucjenjivanja “ kazao je Ivanović, koji se zahvalio na razumijevanju bivšim zaposlenim, stečajnom upravniku i predstavnicima Ministarstva koji su dali doprinos rješavanju problema.

Ministar Ivanović je i ovom prilikom pozvao sve poljoprivredne proizvođače u Crnoj Gori da rade zajedno, maksimalno koriste sredstva koja su na raspolaganju iz projekata IPARD-like, IPARD i ADMAS, kako bi se otvorio prostor za nova radna mjesta. Ivanović je pozvao i zainteresovane investitore da još jednom razmotre mogućnost pokretanja proizvodnje u mljekari „Nika“.

Predstavnik radnika na današnjem sastanku Veljko Đurđić izrazio je zadovoljstvo zbog pozitivnog ishoda zajedničkih nastojanja da se dođe do rješenja, ističući da je ovo uspjeh za sve bivše radnike.

 “Došli smo do dogovora da radnici budu isplaćeni, da se radi na povezivanju radnog staža za one bivše radnike koji su pred penzijom, a da se ostali radnici angažuju kada investitori preuzmu mljekaru“, kazao je Đurđić.

Portal Analitika