Društvo

Akcija " Djeca djeci u izradi materijala za igru i učenje"

Danas su djeca iz podgoričkih vrtića "Maša I" i internacionalnog vrtića "Maša", zajedno sa predstavnicom Pedagoškog centra Ivanom Leković, učestvovala u akciji " koja se sprovodi u pripremnom dijelu kampanje "Svi u vrtić". Učešćem u akciji, pored unaprjeđenja svojih znanja na temu osnovnih i izvedenih boja, djeca su radila na izradi materijala koji će biti korišćen u istu svrhu u šest opština na sjeveru Crne Gore u okviru kampanje: Svi u vrtić.
Akcija " Djeca djeci u izradi materijala za igru i učenje"
Portal AnalitikaIzvor

Kampanju sprovodi Unicef Crne Gore zajedno sa Ministarstvom prosvjete Crne Gore, koja ima za cilj povećanje broja upisane djece u vrtiće u Kolašinu, Mojkovcu, Pljevljima, Žabljaku, Šavniku i Plužinama. Ostali partneri u kampanji su Umjetnička škola za muziku i ples: Vasa Pavić i Fakultet dramskih umjetnosti sa Cetinja.

Pedagoški centar Crne Gore, kao partner koji je zadužen za realizaciju vrtića na otvorenom u okviru kampanje, pokrenuo je ovu akciju od početka mjeseca aprila i njoj se do sada priključilo desetak javnih i privatnih ustanova koje se bave vaspitanjem i obrazovanjem djece predškolskog i osnovnoškolskog uzrasta, među kojima su JPU Đina Vrbica, OŠ Radojica Perović, OŠ 21 maj kao i Udruženja roditelja, djece i omladine sa smetnjama u razvoju: PRUŽITE NAM ŠANSU iz Podgorice, dok u mjesecu maju planiraju nove aktivnosti u cilju promovisanja same kampanje, kao i važnosti ranog dječijeg vaspitanja i obrazovanja uopšte.

Istoj akciji: Djeca djeci u izradi materijala za igru i učenje, danas su se priključili i mladi izviđači Odreda izviđača: Njegoš iz Podgorice, koji su ukrašavali postolja za igru: Drveće u godišnjim dobima.

Prema rječima koordinatorke Pedagoškog centra Crne Gore, Marijane Blečić, do kraja nedelje kada će pomenutu akciju privesti kraju u istu će uključiti u volonterske klubove gimnazije: Slobodan Škerović iz Podgorice, kao i gimnazije: 21 maj iz Tuzi, privatni vrtić: Pinokio Artić, ali i Udruženje roditellja djece sa teškoćama u razvoju - Podgorica, a za novu akciju u okviru mjeseca maja planiraju da u promociju kampanje uključe i druge gradove.

Portal Analitika