Politika

Radmanu potvrđeno povjerenje

Glasovima odborničke većine DPS-a i Izbora, predsjedniku hercegnovske Skupštine, Andriji Radmanu, ponovo je ukazano povjerenje.Time je odbijen prijedlog Kluba odbornika Novske liste za njegovim razrješenjem, kojeg je podržala opozicija.
Radmanu potvrđeno povjerenje
Portal AnalitikaIzvor

U dvoipočasovnoj raspravi opozicionari su kritikovali Radmana, optužujući ga za kršenje Zakona, Statuta i Poslovnika, zbog čega za krunski dokaz uzimaju presude Upravnog suda kojima su oborene skupštinske odluke o smjeni predsjednika opštine Nikole Gojkovića i izboru predsjednice Nataše Aćimović. Na teret Radmana opozcionari stavljaju i to što je dozvolio da odbornici vlasti sjede u skupštinskim klupama iako su u konfliktu interesa. Posebno zamjeraju to što se, kako kažu, miješa u izvršnu vlast, imputirajući mu i ambicije da postane predsjednik opštine.

Obornici vladajuće koalicije negirali su kvalifikacije na račun predsjednika Radmana, jedino mu zamjerajući što je dao previše slobode opoziciji da diskutuje izvan dnevnog reda i vodi politički marketing. Uzvratili su opozcionarima da vode lažnu brigu o interesima građana, kao i da je nijesu imali dok su bili 14 godina na vlasti.

Predsjednik Skupštine Andrija Radman kazao je da je do sada uvijek poštovao svaku inicijativu iz redova opozicije, kao i da je sazivao sjednice konsultujući se sa svim Klubovima odbornika, mada to nije obaveza. Smatra da je izbor predsjednice opštine bio potpuno legalan i legitiman, da nije bilo njegove samovolje sazivanjem hitne sjednice. Zalagao se da u obrazloženju za razrješenje Nikole Gojkovića ne stoji ne stoji ništa što bi moglo ostaviti mrlju na njegovu karijeru privrednika. Proceduralne greške na koje je ukazao Upravni sud su ispravljene, kazao je Radman, podsjećajući opozciju da je dok su oni bili na vlasti Ustavni sud oborio tri odluke.

Ustvrdio je i da nema ambiciju da postane predsjednik opštine, jer u postojećim okolnostima to može samo neko vrlo hrabar, čak i mazohista.

"Radim samo ono što mi je zadatak unutar koalicionog dogovora i vlasti. Ova Skupština je konačno dobila funkciju koju je davno trebalo da ima", poručio je predsjednik novske Skupštine, Andrija Radman.

Portal Analitika