Politika

DF dolazi na Kolegijum predsjednika Skupštine

Demokrtaski front prisustvovaće Kolegijumu predsjednika Skupštine koji će najvjerovatnije biti održan sjutra, saznaje Portal Analitika iz više izvora iz Demokratskog fronta. Planirano je da na Kolegijumu bude zakazana sjednica na kojoj se očekuje izglasavanje lex specijalisa, izbor nove vlade i rasprava o povjerenju presjednika Skupštine. Iz DF-a su takođe nagovijestili da će vjerovatno prisustvovati sjednici parlamenta na kojoj će se glasati o lex specijalisu i novoj vladi.
DF dolazi na Kolegijum predsjednika Skupštine
Portal AnalitikaIzvor

DF je prije više od dvije godine (19. februara 2014. godine) proglasio bojkot Skupštine zbog neusvajanja izbornog zakona. Međutim, u potpuni bojkot su krenuli sredinom septembra prošle godine prije održavanja serije protesta.

Sjednica Skupštine na kojoj se očekuje izglasavanje zakona, izbor nove vlade i rasprava o povjerenju presjednika Skupštine održaće se u četvrtak ili u srijedu 4. maja posle praznika. Iz DF-a su Portalu Analitika potvrdili da će organizovati protest noć prije te sjednice. Tada će, kako saznajemo, biti odlučeno da li će prisustvovati sjednici Skupštine.

“Sigurno ćemo doći na Kolegijum predsjednika Skupštine a što se tiče  toga da li ćemo prisustvovati samoj sjednici odlučićemo na protestu koji ćemo zakazati noć prije početka plenuma. Velika je vjerovatnoća da ćemo prisustvovati raspravi u Skupštini, rečeno nam je iz DF-a. Iz te političke grupacije najvili su žestoku raspravu ukoliko se pojave.

DF, takođe, ne isključuje mogućnost da organizuju protest uoči smaog glasanja za lex specijalis i novi sastav vlade.

Demokratski front još ranije je najavio da će noć uoči održavanja sjednice Skupštine na kojoj će biti izglasan izmijenjeni kabinet Vlade Mila Đukanovića, otpočeti kontinuirane proteste “kao snažnu i jedinstvenu poruku da ostaju dosljedni ideji formiranja prelazne vlade na čijem čelu neće biti aktuelni premijer”.

Kako su kazali, najavljeni ulazak neovlaštene opozicije u kabinet Mila Đukanovića i na bilo koji način usmeno prihvatanje ili potpisivanje ponuđenog sporazuma predstavljaće legitimisanje političke korupcije i izdaju interesa crnogorskih građana koji žele fer i slobodne izbore.

Iz DF-a u više navrata su u javnosti žestoko kritikovali predstavnike ostatka opozicije zbog potpisivanja Sporazuma o fer i slobodnim izborima i najavljenog ulaska u Vladu premijera Mila Đukanovića.

B.K.

Portal Analitika