Društvo

Policija uhapsila grupu maloljetnika, osumnjičeni za seriju krađa

Nikšićka policija je tokom marta i aprila rasvijetlila više krivičnih djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, navodi se u saopštenju Centra bezbjednosti.
Policija uhapsila grupu maloljetnika, osumnjičeni za seriju krađa
Portal AnalitikaIzvor

Pripadnici Centra bezbjednosti su, preduzimajući službene mjere i radnje, uhapsili grupu maloljetnika, koji su počinili više provalnih krađa, pri čemu su u najvećem broju slučajeva provaljivali u veće trgovinske objekte, markete i škole u užem dijelu grada. 

Zbog tog krivičnog djela, nadležnom tužulaštvu na dalje postupanje predati su šesnaestogodišnjaci S. M., F. V. i Đ. V., kao i sedamanestogodišnjak A. K.

Kako se sumnja, A. K. i Đ.V. su u oktobru prošle godine počinili krivično djelo teška krađa, provalivši u objekat “Roda – Pivnica” u Nikšiću, na način što su polomili staklo, potom ušli u objekat i iz istog otuđili veću količinu raznih vrsta cigareta.   

''Daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su njih dvojica zajedno sa S. M. i F. V. 23. marta ove godine provalili u isti trgovinski objekat, sada pod nazivom “Idea - Pivnica”, na način što su  obili metalna rolo vrata i potom nasilno otvorili klizna vrata, a zatim u unutrašnjosti objekta izvršili premetačinu i otuđili veću količinu raznih vrsta cigareta'', navodi se u saopštenju nikšićke policije.

Kako se dodaje, pet dana kasnije, 28. marta u večernjim satima, F. V. i A. K. su ispred bivše fabrike ''Radoje Dakić'' u Podgorici otuđili vozilo marke “pežo 106”  hercegnovskih tablica, koje je bilo otključano i sa istim se dovezli do Nikšića nakon čega su ukradeno vozilo sakrili u korito rijeke Gračanice, gdje ga je policija i pronašla. Ovo djelo je državni tužilac kvalifikovano kao oduzimanje vozila.

Takođe, daljom kriminalističkom obradom utvrđeno je da su A. K. S. M. i F. V.  5. aprila ove godine provalili u prostorije O. Š. “Luka Simonović” u Nikšiću, obivši vrata kabineta muzičke nastave, odakle su ukrali računar i projektor. Tužilac je ovo djelo kvalifikovao kao teška krađa.

Ukrali stakla sa Doma revolucije

Zbog sumnje da su počinili krivično djelo krađa, policija je protiv Nikšićana Ž. G. (46)  i R. M. (53) podnijela krivične prijave, zbog sumnje da su sa Doma revolucije, a na štetu Direkcije za imovinu, otuđili dva vakumska stakla. Oni su uhapšeni po anonimnoj prijavi, a policija ih je zatekla na licu mjesta.

Policija je navela i da je za isto krivično djelo uhapšen i M. P.(24) iz Danilovgrada, za koga se sumnja da je iz objekta “Naš diskont” vlasništvo Voli trejda otuđio skupocjeno alkoholno piće.   (Onogost.me)

Portal Analitika