Politika

SD Herceg Novi: Afirmisati važnost lokalne samouprave

Socijaldemokrate Herceg Novog smatraju da se lokalne vlasti moraju afirmisati na primjereniji način, te da je neophodno uvidjeti važnost lokalne samouprave u privlačenju investitora i uspostavljanju bolje saradnje sa njima kako bi bila adekvatnija veza između ciljeva stranih investitora i potreba građana, čije interese predstavljaju.
SD Herceg Novi: Afirmisati važnost lokalne samouprave
Portal AnalitikaIzvor

Kao povod za reagovanje Socijaldemokrate navode nedovoljnu zainteresovanost lokalne vlasti za događaje u gradu koji imaju, u smislu dugoročne održivosti i pozicioniranosti na turističkoj mapi, ogroman značaj za Herceg Novi. Jedan od očiglednih primjera je više nego simbolično prisustvo predstavnika lokalne vlasti na ceremoniji povodom zvaničnog početka radova na izgradnji prvog One&Only hotela u Evropi.

 “Ono što smo primjetili na svečanosti koja je upriličena je veoma slabo prisustvo predstavnika lokalne samouprave. Smatramo da, na tako bitnom događaju za lokalnu zajednicu, učešće predsjednika opštine i drugih predstavnika našeg grada mora biti obavezno. Iako su pojedini lokalni funkcioneri viđeni na navedenoj ceremoniji, cijenimo da nije bilo dovoljno i da je tim gestom poslata loša poruka, kako građanima tako i investitoru”, ocijenili su iz Socijaldemokrata Herceg Novog.

Početak izgradnje poznatog hotelskog brenda, smatraju u SD Herceg Novi,  predstavlja najbolji mogući strateški alat u pozicioniranju, kako Crne Gore tako i Herceg Novog, na svjetskom turističkom tržištu.

Socijaldemokrate navode da je i država na adekvatan način prepoznala značaj ove investicije, pa im je nelogično da predstavnici lokalne vlasti, makar kao “domaćini” nisu uzeli za shodno da se, bar u većem broju, pojave na događaju i na taj način, barem simbolično, pokažu zainteresovanost za investicije u taj grad.

Prepoznajući značaj ove investicije, Socijaldemokrate apeluju na lokalnu vlast da ne ponavlja greške prošlih predstavnika vlasti koji su takođe površnom saradnjom i lošom komunikacijom zatvorili vrata mnogim investitorima koji su namjeravali da ulažu u Herceg Novi. Socijaldemokratama je u interesu ekonomski razvoj svih djelova grada, te što veća zaposlenost građana Herceg Novog, pa u saopštenju naglašavaju, da će  uvijek dobronamjernim sugestijama i konstruktivnim prijedlozima nastojati da daju doprinos kreiranju lokalnih politika, odnosno stvaranju investicionog ambijenta u cilju realizacije i brojnih drugih projekata koji mogu donijeti mnoge dugoročne benefite svim građanima Herceg Novog.

Portal Analitika