Košarka

TANJEVIĆ odabrao: Peković, Vučević, Radončić, Rajs...

Selektor košarkaške reprezentacije Crne Gore Bogdan Tanjević saopštio je širi spisak od 24 igrača za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo. Na spisku je ekstra talentovani član Real Madrida Dino Radončić, NBA zvijezde Nikola Peković i Nikola Vučević., kao i Amerikanac Tajriz Rajs.
TANJEVIĆ odabrao: Peković, Vučević, Radončić, Rajs...
Portal AnalitikaIzvor

''Peković se prvi javio, bio je motivisan, prvi je pitao kad počinju kvalifiakcije. Počeo je da igra pomalo, činilo mu se da se izliječio. Međutim, poslije izvjesnog vremena pokazalo se da njegova povreda nije sanirana. Kad neki igrač ne nastupa toliko dugo, onda se postavlja pitanje da li može da se spremi za neko važno takmičenje. I u drugom razgovoru sa njim odlučili smo da on preskoči ove kvalifiakcije, ali da bude tu sljedeće godine za Evropsko prvenstvo. Naravno, pod uslovom da se plasiramo'', kazao je Tanjević a onda prešao na sljedećeg NBA igrača, člana Orlanda Nikolu Vučevića.

''Bio je u Podgorici, razgovarali smo. Dogovorili smo sve detalje.On nam je rekao da ima odličan program treninga u tom periodu nakon završetka NBA lige, da ima odličnog trenera. Biće spreman što je jako dobro, i imaćemo mnogo boljeg Vučevića nego prošle godine'', istakao je selektor koji se osvrnuo na naturalizovanog Crnogorca i člana ruskog Himkija Rajsa.

''Tajriz Rajs se posljednji javio. Imao sam utisak da ga treba mijenjati, da treba tražiti novog igrača. Čak sam razgovarao i sa Sašom Vujačićem. Htjeli smo da stavimo još jednog Vujačića, prezime je jako prepoznatljivo, da i on bude Crnogorac. I on bi bio sprema. Međutim, imao sam fin razgovor sa Rajsom, i čini mi se da je dobre glave, da je motivisan.'' 

Ono što sigurno najviše interesuje domaću javnost je Dino Radončić.

''On je extra evropski talenat. Među prva tri igrača je u generaciji. On je u odličnom programu rada Real Madrida. Bilo kalkulacija oko minutaži, on to nije tražio, samo smo pričali o nastupu u reprezentaciji. Ja sam mišljenja da veliki mladi talenti što prije treba da uđu u seniorsku reprezentaciju, da preskoči koji stepenik'', istakao je Tanjević i prokomentarisao još neke igrače.

''Dali smo još jednu šansu Vladimiru Dašiću koga cijenim i volim. Imam veliko povjerenje u njegov kvalitet i rad. Dubljević je ekstra motivisan. Veliki napredak imali su igrači Mege Ivanović i Nikolić. Ivanović je bio najbolji igrač na Kupu Srbije, kada je Mega pobijedila Zvezdu i Partizan. Danilo je bio tik uz njega. Jako dobro su se pokazali pavlićević i vranješ koji je hrabar, sa odličnim šutem. Mihajlović napreduje u Njemačkoj. Todorović je izgubio sezonu, ali se vratio u svoj klub đe igra.'' 

''Mislim da ćemo imati odličnu atmosfer. Ako bi sjutra počeli bila bi radna. Nijesu svi igrači ovdje rođeni od majke kao najbolji, ali je na treneru da podigne njihov kvalitet i sposobnost. Prvi cilje je da se kvalifikujemo, da igramo dobro, da pripremimo naćin igre za Evropsko prvenstvo 2017. godine. Siguran sam da ćemo odraditi kvalifiakcije na pravi način'', zaključio je selektor Crne Gore.

Podsjećamo, Crna Gora će u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine igrati u grupi F sa Gruzijom, Slovačkom i Albanijom.

spisakkscg260416
Portal Analitika