Kultura

Ministar Goranović otvorio izložbu "Upoznajte Muhameda"

Ambicijom da nas upozna s temeljnim vrijednostima Islama i težnjom da bolje upoznamo jedni druge, izložba će dodatno učvrstiti multikulturno biće Crne Gore. Upravo tako Islamska zajednica u Crnoj Gori snažno doprinosi razumijevanju kulturoloških razlika i posebnosti, kazao je sinoć ministar kulture Pavle Goranović.
Ministar Goranović otvorio izložbu "Upoznajte Muhameda"
Portal AnalitikaIzvor

On je u prostoru Kapital plaze zvanično otvortio izložbu "Upoznajte Muhameda", koju je organizovala Islamska zajednica u Crnoj Gori.

Ministar je istakao da je ova izložba posebna prilika da se osjeti duh muslimanske kulture iz perioda ranog islama. On je čestitao Islamskoj zajednici u Crnoj Gori na kulturnom i vjerskom radu, njegovanju vrijednosti koje pripadnici islamske vjeroispovjesti baštine vjekovima, te djelovanju u pravcu stvaranja međuvjerskog dijaloga u našoj državi.

Reis Islamske zajednice u Crnoj Gori, Rifat Fejzić ukazao je na suštinu islama kao vjere i pozvao na njeno istinsko razumijevanje i muslimana i nemuslimana, u vremenu kad se islam posebno zloupotrebljava.

Kako ističu iz Ministarstva kulture, cilj izložbe "Upoznajte Muhameda" je da se javnosti približi kultura ranog islama iz perioda Muhameda, te da pomogne nemuslimanima u razumijevanju islamske kulture i vjerovanja. Svojim programskim sadržajem namijenjena je širem građanstvu i edukativnog je karaktera.

Postavka će biti otvorena do 27. aprila.

2604islam1
Portal Analitika