Crna hronika

FOREZNIČARI: Dragićević ispalio više od deset metaka na SAJ

Balističari Forenzičkog centra u Danilovgradu utvrdili su da je na poprištu direktnog vatrenog obračuna sa pripadnicima Specijalne antiterorističke jedinice Pljevljak Goran Dragićević (47) ispalio više od deset projektila iz automatske puške u njihovom pravcu prije nego što su ga usmrtili u staroj napuštenoj kući, u naselju Guke.
FOREZNIČARI: Dragićević ispalio više od deset metaka na SAJ
Portal AnalitikaIzvor

To praktično znači da je eliminisana i najmanja sumnja da je nesvakidašnja operacija ove elitne policijske jedinice bila neminovna i neophodna, posebno ako se uzme u obzir da je u utorak veče Dragićević ubio bivšu suprugu Slobodanku naočigled njihove zajedničke kćerke, a nekoliko minuta ranije u drugom dijelu grada i njenog supruga Radoša Terzića. Kakav je bio njegov dalji plan, niko nije mogao da predvidi, s obzirom da je na granici sa Srbijom smišljeno da zavara trag ostavio svoj džip "krajsler” i u njemu bombu prikopčanu za mehanizam otvaranja vrata, a osim toga u više navrata je policiji pljevaljskog Centra bezbjednosti pravio i druge zamke, pucavši na njih.

Dnevne novine saznaju da će ovaj izvještaj Forenzičkog centra narednih dana biti predat Višem državnom tužilaštvu u Bijelom Polju, čime će, kako se vjeruje, i formalno biti stavljena tačka na ovaj slučaj. Takođe, u toku je izrada i izvještaja komandanta SAJa Radosava Lješkovića o upotrebi sredstava prinude, ali i obdukcionog nalaza obducenta iz Podgorice, koji se preliminarno izjasnio da je Dragićević stradao od više ustrijelnih rana po glavi i tijelu.

Akcija SAJ-a, u kojoj je prvi put od formiranja Uprave policije, ubijen opasni bjegunac, iako se takvom vrstom djelovanja moglo licitirati i u nekim ranijim slučajevima, izvedena je u četvrtak veče.

Sama akcija pokušaja hapšenja Dragićevića sprovedena je po unaprijed razrađenom planu, i to nakon višesatnih iscrpnih pregovora, tokom kojih je ubijeni dvostruki ubica držao bombu zavezanu oko vrata.

Više sagovornika DN iz policije, bliskih istrazi, ispričalo je da su specijalce od metaka iz automata spasili čelični štitovi i panciri. Korišćene su i gas maske zbog ispaljenih suzavaca i šok bombi koje u trenucima pokušaja hapšenja nijesu onesposobile Dragićevića, već je uzvratio paljbom iz automata. Kako su se reporteri DN mogli uvjeriti na licu mjesta, u dvorištu sa zadnje strane kuće bilo je rasuto na desetine čaura, kako onih koje je ispalio Dragićević, tako i drugih koje su ispalili specijalci. Osim čaura, iz dvorišta i kuće izuzeti su i drugi tragovi, uključujući i bombu, koja je nađena u prsluku ubijenog.

Dragićević je juče sahranjen u Pljevljima. (Dnevne novine, FOTO: Portal RTCG)

Portal Analitika