Društvo

Lakićević i Milović kandidati za dekana Ekonomskog fakulteta

Vanredni profesor Milan Lakićević i docent Nikola Milović prijavili su se na konkurs za izbor dekana Ekonomskog fakulteta koji je okončan u subotu, saznaje Pobjeda.
Lakićević i Milović kandidati za dekana Ekonomskog fakulteta
Portal AnalitikaIzvor

Vijeće Ekonomskog fakulteta trebalo bi u srijedu da se izjasni o ovim kandidaturama i formira potom listu kandidata na osnovu koje će birati dekana 16. maja.

Kolašinac Lakićević angažovan je na predmetima ,,Analiza poslovanja“ i ,,Revizija i kontrola“. Oblasti njegovog naučnog interesovanja, kako je navedeno na sajtu Ekonomskog fakulteta, su finansije, računovodstvo i korporativno upravljanje.

Nikšićanin Milović angažovan je na predmetima ,,Ekonomija Evropske unije“, ,,Zajedničko tržište i politika konkurencije Evropske unije“ i ,,Ekološka ekonomija“. Njegove oblasti naučnog istraživanja su makroekonomija, evropske ekonomske integracije, konkurentnost privrede i politika konkurencije.

Doskorašnja dekanka Ekonomskog fakulteta Ana Lalević-Filipović podnijela je ostavku na tu funkciju na lični zahtjev, a Upravni odbor Univerziteta Crne Gore je uvažio.

Izvor: Pobjeda

Foto: ucg.ac.me

Portal Analitika