Fudbal

KREĆE borba za finale LŠ: Siti za istoriju, rekordno polufinale za Real!

Fudbaleri Mančester sitija dočekaće večeras Real Madrid u prvoj utakmici polufinala Lige šampiona.
KREĆE borba za finale LŠ: Siti za istoriju, rekordno polufinale za Real!
Portal AnalitikaIzvor

Siti je prvi put u polufinalu Lige šampiona, a po treći put u nekom evropskom takmičenju. Međutim, predstojeći duel je prvo polufinale Sitiju još od 1971. godine.

Na drugoj strani, klub iz Madrida će po rekordni 27. put igrati u polufinalu Lige šampiona, a šesti put uzastopno. Ono što nije dobro za "kraljevski" klub je to da su samo jednom ušli u finale u posljednjih pet sezona i to u sezoni 2013/14. kada je i osvojio desetu titulu u Ligi šampiona.

"U utorak ćemo izaći na teren s namjerom da pobijedimo, kao što uvijek i radimo. Pokušaćemo i da ne primimo gol, jer će to biti važno u revanšu. Biće to velika utakmica", rekao je fudbaler Real Madrida Marselo.

Najveća prijetnja po gol Sitija će svakako biti Kristijano Ronaldo.

"Znam sve o Kristijanu... Igrao sam četiri puta protiv njega i svaki put je bilo 0:0, što znači da je moja odbrana dobro radila. On je sjajan igrač i svoj vrhunac dostigao je u Madridu", rekao je trener Sitija Manuel Pelegrini.

Mančester Siti i Real Madrid sastajali su se samo dva puta, u grupnoj fazi, u Ligi šampiona 2012/13. Bilo je 3:2 u Madridu i 1:1 u Mančesteru.

Real je neporažen u posljednjih osam mečeva sa engleskim klubovima (6-2-0). Posljednji tim sa Ostrva koji je izbacio Real iz Lige šampiona je Liverpul, u sezoni 2008/09, zbirnim rezultatom 5:0.

Mančester Siti samo jednom u deset okršaja sa klubovima iz Španije uspio je da sačuva svoju mrežu, 2011. protiv Viljareala – 0:3.

Prva utakmica polufinala Lige šampiona između Mančester sitija i Real Madrida igra se od 20.45. Dan kasnije u istom terminu u Madridu igraju Atletiko i minhenski Bajern.

Portal Analitika