Abiznis

Održan seminar o kreditnoj liniji za visokoškolce u Bijelom Polju

lnvesticiono-razvojni fond i Opština Bijelo Polje danas su održali seminar edukativnog karaktera za visokoškolce pod nazivom “Možeš i ti”, povodom nove beskamatne linije koju je Investiciono razvojnog fonda, objavljenom u Programu finansijske podrške za 2016.
Održan seminar o kreditnoj liniji za visokoškolce u Bijelom Polju
Ana Popović
Ana PopovićAutorka
Portal AnalitikaIzvor

Ta kreditna linija usmjerena je prema nezaposlenim licima, visokoškolcima tj.budućim privrednicima i poljoprivrednim proizvođačima, odnosno svim onim zainteresovanim da pokrenu i razviju sopstveni biznis.

IFR je obezbijedio posebnu kreditnu liniju koja obezbjeđuje beskamatni kredit, sa rokom povraćaja od 12 godina i sa grejs periodom do četiri godine, istakao je predsjednik Odbora direktora Investiciono razvojnog fonda Zoran Vukčević .

“Radi se o krajnje povoljnim uslovima koji su pravi izazov za mlade. Da bi se oni iskoristli neophodno je znanje koje treba da bude iskorišćeno na najbolji način. Dobra saradnja sa sa lokalnom samoupravom, IFR-om i pomenutom podrškom, stvaraju preduslove da uskoro govorimo o veoma uspješnim primjerima `Start up` projekata, imajući u obzir činjenicu da Bijelo Polje ima tradiciju preduzetničkog duha”, kazao je on.

Opština Bijelo Polje kontinuirano radi na smanjenju stope nezaposlenosti, čemu će doprinos dati i ova kreditna linija, kazao je predsjednik Opštine Bijelo Polje Aleksandar Žurić, ocjenjujući program kao veliku šansu za započinjanje ozbiljnih biznis ideja koje će rezultirati ozbiljnim poslovima.

“Opština Bijelo Polje, je učinila dosta u administrativnom smislu te ulaganjima u infrastrukturu, eliminišući skoro sve biznis barijere, proglašenjem biznis zona, značajnih stimulansa i olakšica, kada je u pitanju započinjanje sopstvenog biznisa. Investiciono razvojni fond je to prepoznao i kao proizvod toga imamo kancelariju IFR u Bijelom Polju, kao jedinu tačku van njihove central. Računam da će ovi programi značajno uticati na smanjenja stope nezaposlenosti”, naglasio je.

Veliko interesovanje vlsokoškolaca za finansijsku podršku za najavljene programi i kreditiranja, dodatno je podstaklo IRF da na teritoriji Crne Gore organizuje edukativne seminare za ovu ciljnu grupu pod sloganom “Možeš i ti” i na taj način ih dodatno informiše o proceduri osnivanja preduzeća, načinu apliciranja za kreditna sredstva kod IRF-a, prijedlozima održivih biznis ideja na osnovu primjera i iskustava uzornih i uspješnih crnogorskih privrednika i o najčešćim greškarna pri osnivanju start-up kompanija i time ih ohrabri u otpočinjanju sopstvenog biznisa.

RTCG

Portal Analitika