Region

Hit izbora u Srbiji: Osnovali stranku kao parodiju, osvojili 13 mandata

Stranka Beli – Samo jako je postala pravi hit jučerašnjih izbora u Srbiji pošto je osvojila 13 mandata u Mladenovcu, više nego DS, SPS i LDP zajedno. Da sve bude još čudnije, stranka je imala izmišljenog kandidata Ljubišu Preletačevića.
Hit izbora u Srbiji: Osnovali stranku kao parodiju, osvojili 13 mandata
Portal AnalitikaIzvor

Sve je počelo kao parodija, a osnivači vjerovatno nisu ni sanjali nisu da će se sve završiti ovakvim uspjehom.

Po broju glasova bili su odmah iza Srpske napredne stranke. U pojedinim selima bili su drugi, što, kako kažu, smatraju svojim velikim uspjehom.

Na listi su bili pod rednim brojem sedam, pod nazivom Beli - Samo jako, a na društvenim mrežama pljušte čestitke.

Ono što je posebno zanimljivo je i to da oni postoje samo 38 dana. Rezultate su slavili uz vatromet, alkohol i zabavu do sitnih sati. Iznenađenje nisu krili, a u svom obraćanju su se zahvalili svima koji su im dali glas.

"Htio bih da se zahvalim mojim Mladenovčanima na ovolikom odzivu. Iskreno, nismo očekivali da ćemo imati ovoliko glasova, ali ovo je abnormalna cifra. Zato smo zahvalni do besvesti svim našim dragim građanima što su pokazali da još postoji atom snage u ovom malom mjestu i da uvijek može biti bolje, a mi smo ti koji ćemo da vam pomognemo. Zato nas pratite i samo jako", rekao je Preletačević.  Inače, izbornu kampanju su bazirali na društvenim mrežama gdje su postavljali slike izmišljenog Preletačevića tokom potpisa Dejtonskog sporazuma i u drugim situacijama, "dokazujući" da je pravi kandidat.

avaz.ba

Portal Analitika