Politika

Vlahović: Vlada političkog nepovjerenja

Nadamo se da će se konačno potpisati sporazum kojim će biti uspostavljena "vlada izbornog povjerenja". Puno je vremena izgubljeno. Profitirali su samo politički lideri uključeni u pregovore oko te vlade, jer su dobili besplatnu reklamu, kazao je predsjednik Crnogorske demokratske unije (Cdu), Miodrag Vlahović.
Vlahović: Vlada političkog nepovjerenja
Portal AnalitikaIzvor

"U tu vladu će ući jedna stranka i jedno udruženje koji nikad nijesu učestvovali na izborima, uz dio stranke koja je bila u vlasti u posljednjih osamnaest godina. Postali su "parlamentarni" bez izbora, a sada će na isti način ući i u Vladu. To je ozbiljna anomalija, čije ćemo posljedice tek upoznati.

To će biti nefunkcionalna vlada, opterećena dubokim nepovjerenjem njenih učesnika. Zato će biti teško organizovati bilo kakvu svrsishodnu i efikasnu politiku. Ta vlada će biti instrument i pozornica partijske i lične promocije.

Period do oktobarskih izbora će biti potrošen na međusobno nadgornjavanje i nadmudrivanje. Oko mnogih bitnih pitanja, uključujući naše članstvo u Alijansi, članice nove Vlade nemaju isti stav, pa ne mogu ni voditi zajedničku politiku.

Vrijeme pred nama će nam pokazati ko su pravi sateliti vlasti u ovoj zemlji. Vjerovatno će to i biti najveća korist od ovakve vlade", navodi se u saopštenju Vlahovića.

Portal Analitika