Košarka

NBA: Voriorsi razbili Hjuston, ali strijepe zbog Karija

Košarkaši Golden Stejt Voriorsa napravili su brejk i poveli protiv Hjustona sa 3-1 u pobjedama, u plej-ofu NBA lige.
NBA: Voriorsi razbili Hjuston, ali strijepe zbog Karija
Portal AnalitikaIzvor

Aktuelni šampion slavio je u Hjustonu rezultatom 121:94, ali je ostao bez najboljeg igrača Stefena Karija, koji je povrijedio koljeno. Kari je u prvom poluvremenu nezgodno proklizao poslije čega se uhvatio za desno koljeno, a težina povrede nije poznata, uprkos mnogim spekulacijama američkih medija.

Tompson je bio najefikasniji sa 23 poena uz 5 asistencija, a odlično ga je pratio Andre Igudala koji je ubacio poen manje i imao je 5 skokova. Drejmond Grin je postigao 18 poena, 8 skokova i 6 uspešnih dodavanja, a dvocifren broj poena imao je i Herison Barns (12). 

S druge strane, odličnu partiju pružio je Dvajt Hauard – centar Rokitsa meč je završio sa 19 poena i 15 skokova, dok je Džejms Harden bio blizu tripl-dabla (18 poena, 10 asistencija i po 7 uhvaćenih i ukradenih lopti). 

Izabranici Stiva Kera imaće priliku da u noći između srijede i četvrtka ovjere prolaz u polufinale Zapadne konferencije.

Najuzbudljivije je bilo u Masačusetsu, đe su Boston Seltiksi poslije produžetka savladali Atlanta Hokse sa 104:95. Ponovo je blistao Ajzea Tomas sa 28 poena, kod Hoksa je Pol Milsap ostvario plej-of rekord karijere sa 45 poena, 13 skokova, i 4 rampe.

Kajri Irving pogađao je ključne šuteve, uključujući i trojku u poslednjem minutu, igrao je odlično u odbrani i dao je 20 od 31 poena u drugom poluvremenu, uz 3 skoka i 5 asistencija, čime je vodio Kavse do pobjede nad Detroitom 100:98. Lebron Džejms je meč završio sa 22 poena, 11 skokova i 6 asistencija. Kevin Lav imao je 11 poena. Kod Pistonsa je Markus Moris ubacio 24 poena.

Portal Analitika